Person skutt mot fra leilighet. En person pågrepet

Ingen skal være skadd.

AKSJON: En person skal ha skutt fra en leilighet og ut på gata. Personen er nå pågrepet. Video og reporter: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer

En person har truet en annen person med skytevåpen i Christies gate i Oslo, skriver Oslo-politiet på Twitter.

- En mann har ringt politiet og fortalt at han har blitt pekt på av en annen person med skytevåpen. Det har blitt skutt ett skudd, og da har fornærmede stukket fra stedet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Flere personer meldte fra til politiet om skyteepisoden. Det skal ha blitt skutt fra en leilighet i en blokk og ut på gata.

- Vi fikk melding om at det hadde blitt skutt fra en blokk i Christies gate. Personen oppfattet at det ble skutt mot bilen han satt i, sier innsatsleder Kristoffer Bang til Dagbladet.

Politiet brukte en god del tid på å lokalisere leiligheten det ble skutt fra.

- Vi har nå pågrepet en person. Vi har ikke vært i kontakt med noen som har blitt skadd. Nå jobber vi videre med å prøve å lokalisere våpen og se hva som egentlig har skjedd på stedet, sier Bang.

Skuddet skal ha blitt avfyrt fra en leilighet i 2. etasje.

I 21-tida lørdag kveld sier operasjonsleder Stokkli at politiet fremdeles er i leiligheten for å gjøre kriminaltekniske undersøkelser. De har ikke funnet noe våpen.

- Men vi har funnet skape patronhylser som knytter leiligheten til hendelsen. Vi er rimelig sikre på at det har skjedd derfra, sier Stokkli.

Han sier at politiet har skjellig grunn til å mistenke at det er skutt fra leiligheten, basert på funn på stedet.

- Vi vet ikke helt bakgrunnen for hendelsen. Per nå framstår det ikke som det er en relasjon mellom den som har blitt skutt mot og der det er skutt fra, sier Bang.

Også personen som ble skutt mot har gitt utrykk for at han mener det er helt tilfeldig at han ble skutt mot.

Den pågrepne er en norsk mann i 30-åra. Han er en kjenning av politiet.

SKUDD: Skuddet skal ha kommet fra en leilighet i 2. etasje. Foto: Angelica Hagen
SKUDD: Skuddet skal ha kommet fra en leilighet i 2. etasje. Foto: Angelica Hagen Vis mer