DRAPSMELDING: Politiets innsatsleder Rune Bjørsvik opplyser at politiet fikk melding om drapet klokka 20.52 i kveld.Video: Øistein Norum Monsen/ DagbladetVis mer Vis mer

Drap på Oppsal i Oslo

Person skutt og drept i leilighet

En kvinne i begynnelsen av 40-åra ble drept.

TIPS OSS PÅ 2400@db.no

- En person er skutt i en leilighet og bekreftet død av helsepersonell. Vi har kontroll på angivelig gjerningsperson. Vi jobber nå med å sikre åstedet og snakke med vitner, meldte Oslo politidistrikt på Twitter i kveld.

- Det er en kvinne som er blitt drept. Vi har kontroll på en gjerningsperson, sier Line Skott, operasjonsleder ved politiet i Oslo til Dagbladet.

TEKNIKERE PÅ STEDET: Politiet jobber med tekniske undersøkelser på åstedet. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
TEKNIKERE PÅ STEDET: Politiet jobber med tekniske undersøkelser på åstedet. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

Skott opplyser at den antatte gjerningspersonen er en mann i begynnelsen av 50-åra. Et vitne på stedet forteller til Dagbladet at en person ble ført ut av blokka med hette over hodet.

- De har vært i en leilighet. Vi fikk meldingen via AMK. Det hadde kommet en telefon fra leiligheten om en pågående krangel. AMK fikk melding om at en person var skutt, sier Skott.

ÅSTED: En leilighet på Oppsal er åsted etter at en kvinne ble skutt og drept i kveld. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
ÅSTED: En leilighet på Oppsal er åsted etter at en kvinne ble skutt og drept i kveld. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

- Kvinnen er i 40-åra. Pårørende er delvis varslet, opplyser Per Ivar Iversen, operasjonsleder ved politiet i Oslo til Dagbladet klokka 22.48.

Ifølge NTB er både kvinnen og mannen norske statsborgere. Politiet ønsker ikke å si noe om relasjonen mellom offer og gjerningsmann eller om det var andre i leiligheten da kvinnen ble drept.

Iversen opplyser at det er vitner til hendelsen, men at det per nå er uvisst om disse kan gi politiet klarhet i det som har skjedd. Politiet jobber med tekniske og taktiske undersøkelser og foretar rundspørringer hos naboene.

Klokka 04 natt til torsdag var politiet og krimteknikere ferdig på åstedet.

- Nå blir tråden tatt opp igjen på morgenkvisten, sier operasjonsleder Iversen.