Politiet:

Person trolig skutt i Oslo

En person er alvorlig skadd etter en mulig skytehendelse på Torshov i Oslo tirsdag. Politiet mener skaden kan være selvpåført, og har avsluttet søk etter gjerningspersoner.

SKUTT: Innsatsleder i Oslo-politiet, Tonje Brandrud, om skyteepisoden på Torshov. Video: Maja Walberg Klev / Dagbladet TV Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi fikk melding via AMK klokka 09.10 om at en person med skuddskader ble funnet på gata her på Torshov. Vi var ganske raskt på stedet. Den skadde er alvorlig, men ikke livstruende skadd, sier innsatsleder Tonje Brandrud.

Politiet har lokalisert er mulig åsted innendørs, og har tatt beslag i et våpen

- En av hypotesene er at dette kan være selvpåført, og vi har kontroll på personer som vi mener har vært til stede når hendelsen har skjedd, og håper at deres forklaringer vil belyse hendelsesforløpet, sier Brandrud.

Kontroll på fire personer

Hun sier imidlertid at politiet ikke har avskrevet hypotesen om at noen andre kan ha utført handlingen helt.

Ifølge innsatslederen har politiet kontroll på fire personer.

- Det er ingen grunn til å tro at gjerningspersoner er å frifot eller at det er fare for øvrig befolkning i byen, og vi kommer til å avslutte på stedet om kort tid, forteller Brandrud.

STOR UTRYKNING: Politiet rykket til stedet med flere ressurser tirsdag formiddag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STOR UTRYKNING: Politiet rykket til stedet med flere ressurser tirsdag formiddag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Politiet meldte om hendelsen klokka 09.22 tirsdag formiddag.

Til NTB sier operasjonsleder Gunnar Nysæter at personen har skader i ei hånd og er sendt til sykehus.

Operasjonslederen ønsker ikke å si noe om alder eller kjønn på den skadde personen.

AVSLUTTET SØK: Rett før klokka 10 meldte politiet at søket etter gjerningspersoner er avsluttet, og at skaden kan være selvpåført. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
AVSLUTTET SØK: Rett før klokka 10 meldte politiet at søket etter gjerningspersoner er avsluttet, og at skaden kan være selvpåført. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Vi venter med alder og kjønn siden nærstående ikke er informert.

Stor utrykning

Et vitne Dagbladet har snakket med sier det er flere patruljer med tungt væpnet politi på stedet.

- Det er masse politi og stor utrykning. Jeg har sett politi med våpen løpe opp mot Torshovdalen, sier vitnet til Dagbladet.

Torshovdalen er en stor park i nærheten av der skytingen skal ha skjedd.

Vitnet forteller også at han har sett en person på asfalten med et pledd rundt seg. Vitnet opplyser videre at han først så politiet rundt 09.15 tirsdag morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer