Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Personangrepet på Hadia Tajik er et totalt bomskudd

Krf-leder Knut Arild Hareide har sendt beklagelse til kulturministeren.

BOMSKUDD: Krf-leder Knut Arild Hareide understreker at Monika Tettlis personangrep på Hadia Tajik ikke representerer partiets holdninger. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet / Privat
BOMSKUDD: Krf-leder Knut Arild Hareide understreker at Monika Tettlis personangrep på Hadia Tajik ikke representerer partiets holdninger. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dagens Dagbladet går Monika Tettli, kvinnepolitisk leder i Krf i Møre og Romsdal, hardt ut mot kulturminister Hadia Tajik, som hun frykter har fått jobben for å utradere den kristne kulturarv.

- Det går an å spørre hva regjeringen tenker med å innsette en ung muslimsk kvinne som kulturminister. Hva vet hun om vår kristne kultur? sier Tettli.

Uttalelsene har ikke falt i god jord hos Krf-ledelsen.

- Personangrepet på Hadia Tajik er et totalt bomskudd, og er ikke i tråd med Krfs holdninger, sier Krf-leder Knut Arild Hareide til Dagbladet.

Han har selv sendt en tekstmelding til Tajik hvor han gir en beklagelse og understreker at dette ikke er partiets holdning.

- Jeg har fått en hyggelig respons fra henne, sier Hareide.

- Har du snakket med Tettli etter dette, og vil dette få noen konsekvenser for henne?

- Jeg har ikke snakket med henne selv, men det har vært kontakt mellom fylket og partikontoret.

God forståelse Hareide understreker at Krf var positive til utnevnelsen av Tajik som kulturminister fordi hun har en god forståelse for menneskets tro.

- Tajik har vist en god forståelse for hva den kristne tro betyr, og skal ikke ta ansvar for hva regjeringen har gjort de siste sju årene, sier Hareide.

Hareide sier han selv har vært kritisk til at denne regjeringen etter hans mening ikke har vist forståelse for den kristne arven og betydningen troen har for det enkelte mennesket.

- At vi i et flerkulturelt samfunn skal løfte frem den kristne kulturarven er jeg veldig enig, men blir helt feil å skyte mot Tajik som faktisk har vist stor forståelse for troende.

Krasjer fullstendig Else-May Botten, AP-representant i Møre og Romsdal sier hun er overrasket over slike gammeldagse holdninger som Tettli viser fortsatt finnes.

- En begynner jo å lure på om en ser spøkelser på høylys dag. Jeg er overrasket over at hun som kvinne og kvinnepolitisk leder kan sitte å si slike ting, sier Botten til Dagbladet.

Hun mener slike holdninger krasjer fullstendig med den kristne kulturarven Tettli frykter Hadia Tajik og den rødgrønne regjeringen skal utrydde.

- Respekt for menneskeverd er vel en viktig del av kristendommen? Det er faktisk helt utrolig at det går an å ha så gammeldagse holdninger, sier Botten.

- Hadia er norsk og kjenner vår kultur og arv like godt som hun kjenner islam, og jeg er stolt over å ha henne som kulturminister. Som kvinnepolitisk leder synes jeg Tettli skal snakke kvinner opp og ikke ned.

PERSONANGREP: Monika Tettli frykter kulturminister Hadia Tajik skal «utradere vår kristne kultur». 
Foto:Nina Hansen / Dagbladet
PERSONANGREP: Monika Tettli frykter kulturminister Hadia Tajik skal «utradere vår kristne kultur». Foto:Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!