Personbil frontkolliderte med vogntog - én drept

Personbilen kjørte ut av køen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Én person ble drept i en frontkollisjon mellom en personbil og et vogntog på E6 ved Tangen i Hedmark presis klokka 12 i formiddag. Personbilen kjørte ut av en bilkø og havnet i motgående kjørefelt, ifølge politiet.

- Meldingen kom inn 12.00. En personbil på vei sørover kjørte ut av bilkøen - merkelig nok på skrått, med stø kurs for grøfta. Vogntoget, som kom i motsatt retning, prøvde å unnvike ved å kjøre inn mot midten av veien, men fikk personbilen i høyre del av fronten, forklarer operasjonsleder Hans Engh ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Det satt to personer i personbilen. Passasjeren døde på stedet, mens føreren fikk lettere skader og ble kjørt til sykehus. Begge måtte skjæres ut av bilvraket.

- Vogntogsjåføren kom fra ulykken uten fysiske skader og er avhørt, sier Engh, som ikke vil identifisere de impliserte nærmere på dette tidspunkt.

Operasjonslederen vil ikke uttale seg om hva som kan ha vært årsaken til ulykken. Det var oppholdsvær og bar veibane da ulykken skjedde, på en strekning med 80 km/t-grense.

Den tette trafikken blir nå omdirigert via skiltet omkjøring.