Personbil fulgte etter ambulanse i utrykning i tre mil

Heldigvis var politihelikopteret i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Follo fikk 15.09 i ettermiddag en melding fra AMK-sentralen. En av deres ambulanser i utrykning på vei nordover på E6 på østsida av Oslofjorden hadde fått en personbil på hjul.

- Personbilen lå i samme fart som ambulansen i utrykning. Det var en god del trafikk på veien og føreren av bilen hadde helt sikkert sett seg ut en mulighet til å komme litt fortere fram, forklarer operasjonsleder i Follo politidistrikt, Kari Monsen til Dagbladet.

Helikopter i lufta Politiet hadde imidlertid et patruljehelikopter i lufta i nærheten, og det helikopteret ble brukt til å lokalisere personbilen.

- Der fikk vi god hjelp fra politihelikopteret, og bilen ble stanset. Føreren av personbilen fikk sertifikatet inndratt på stedet for hastighetsovertredelse, opplyser Monsen.

Bilen fulgte etter utrykningskjøretøyet cirka fra fylkesgrensa Østfold/Akershus nord for Mosseporten og til Nordbytunnelen i Akershus. Et kjapt kartsøk gir en distanse på tre mil.

- Vi fikk forklaring av personbilføreren på steden. Den samsvarer ikke helt med det vi har registrert, verken når det kommer til hastighet eller avstand. Vi vil også få en fyldig rapport fra mannskapet i utrykningskjøretøyet, sier Monsen.

Lovpålagt å gi fri kjørebane Dagbladet skrev i april om Alexander Lunde, som hadde lagt ut en video der han kjører forbi en ambulanse i utrykning.

Sjef for utrykningspolitiet, Runar Karlsen, fortalta da at alle er lovpålagt å sørge for fri ferdsel for alle typer utrykningskjøretøy. All kjøreatferd som kan hindre fri kjørebane kan resultere i store bøter, og ved forelegg kan straffen bli strengere.

- Vi ser i noen tilfeller at biler henger seg på utrykningskjøretøy på veien og følger deres fart, at noen aktivt kjører forbi og legger seg foran kjøretøyet derimot er svært sjelden. Det ville bli sett på som å hindre fartøyet med forsett.

- Når privatbiler møter en ambulanse med blålysene på, er vi pålagt å gjøre det vi kan for å gi kjøretøyet fri kjørebane, det vil si at vi skal redusere farten eller kjøre til side dersom vi har mulighet til det. Å legge seg foran bilen er veldig motstridende med regelverket, sa Karlsen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer