Dødsulykke i Asker

Personbil krasjet med lastebil på E18. To omkom

Lastebilsjåføren sterkt preget.

STOR UTRYKNING: Luftambulanse tok med seg den ene skadde, men begge de to som satt i personbilen, døde som følge av ulykken. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix
STOR UTRYKNING: Luftambulanse tok med seg den ene skadde, men begge de to som satt i personbilen, døde som følge av ulykken. Foto: Ørn E. Borgen / NTB ScanpixVis mer

To personer som satt i en personbil, omkom etter å ha krajset med en lastebil på E18 like nord for Asker sentrum i 19-tida.

- De omkomne er en kvinne og en mann i 70-åra. Vi holder på med å varsle de pårørende, opplyser Line Skott, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet klokka 20.50.

Trolig påkjørsel bakfra

Det er ikke brakt på det rene hva som faktisk skjedde, men politiet jobber ut fra teorien at lastebilen sto stille i 90 km/t-sonen ved Oreholtkrysset, i retning Drammen, og ble påkjørt av personbilen bakfra.

- Da vi ankom stedet, sto personbilen bak lastebilen, forteller Skott.

Det ble fort klart at de to i personbilen var livstruende skadd. Den ene ble fraktet til sykehus i luftambulansen, mens den andre ble fraktet i vanlig ambulanse. Men begge døde altså av skadene.

HELT STILLE: Trafikken vestover på E18 har store problemer som følge av ulykken. Foto: Thomas Rasmus Skaug
HELT STILLE: Trafikken vestover på E18 har store problemer som følge av ulykken. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Føreren av lastebilen er en mann i begynnelsen av 20-åra.

- Han er fysisk uskadd, men sterkt preget. Han har status som vitne og er ikke mistenkt i saken, understreker operasjonslederen.

Store trafikkproblemer

Nå skal ulykken granskes nøye av politiet, i samarbeid med Vegvesenet.

Ulykken fører til store trafikkproblemer. Veien er stengt allerede ved Holmen, flere kilometer før åstedet, og biler blir omdirigert i retning Drammen via riksvei 165 (Slemmestad) og 23.

- Nødetatene jobber fortsatt på stedet med å åpne et felt. Det er en del oljesøl som også må behandles før trafikken kan settes i gang igjen, opplyser Vegtrafikksentralen øst klokka 20.58.

Noen minutter seinere er ett av feltene åpnet for trafikk, men Vegtrafikksentralen gjør oppmerksom på at traifikken vil gå sakte forbi ulykkesstedet.