Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Personbil smadret av tog i 100 km/t

To ble skadd da toget raste inn i personbilen som stod fast mellom bommene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) To personer er fraktet til St. Olavs Hospital i Trondheim, mirakuløst nok med bare lettere skader etter at bilen de satt i ble truffet av et tog i 100 km/t.

Ulykken skjedde ved en planovergang ved Ranheim stasjon ei mil øst for Trondheim sentrum kl. 10.25 i dag tidlig.

Stod mellom bommene

- Personbilen ble stående mellom bommene på planovergang ved stasjonen, da bommene gikk ned. Så kom toget, forteller operasjonsleder Berit Sjømæling Hovin ved Sørtrøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Planovergangen skal ligge i et boligfelt like ved sør for papirfabrikken på Ranheim, melder NRK. Toget var på vei fra Trondheim til Steinkjer.

Toget ble dyttet ut

Personbilen, som skal ha vært en Audi ble totalvraket, og det ble også store skader på toget, som ble dytta ut av sporet. Ingen av de som var på toget ble skadet, opplyser politiet.

Kan ha vært feil på anlegget

image: Personbil smadret av tog i 100 km/t

Verken Jernbaneverket eller politiet vet hvordan bilen ble stående fast på skinnene. Jernbaneverket kan ikke utelukke at det kan ha oppstått en feil ved helbomanlegget.

- Det foreligger ingen indikasjon på at det er noen feil på anlegget, men vi vil ta en rutinemessig driftsprøve av anlegget i dag. Vi konkluderer ikke med noe før det er gjort, sier vakthavende informasjonssjef i Jernbaneverket, Sindre Ånonsen.

Kriminalteknikere er nå på stedet for å taue bort toget. Lokomotivføreren og NSB-ansatte som stod og ventet på stasjonen skal inn til avhør hos politiet som vitner til ulykken.

Det er uvisst når trafikken på nordgående spor kan gå som normalt igjen, men sørgående tog kan passere.

STOD FAST: Bilen stod fast mellom bommene, uvisst hvorfor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media