Personbilsjåfør hengte seg på ambulansen i 150 kilometer i timen

Politiet får regelmessig meldinger om at personbiler henger seg på ambulanser som er i utrykning. - Det er ingen logikk, sier Gisle Sveen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ambulansen var i utrykning og kjørte i 150 kilometer i timen da en personbil hengte seg på ambulansen, sier Gisle Sveen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Klokka var 7 søndag morgen da politiet ble oppringt av AMK som meldte at en ambulanse ble forstyrret av en personbil i forbindelse med utrykning.

- Ambulansen var ute i utrykning og hadde passert Rygge på vei sørover på E6 da føreren hadde lagt seg etter ambulansen. Vi hadde en patrulje ute som la seg på hjul og fikk stoppet bilen, sier Sveen.

Det var en mannlig, svensk statsborger i 40-åra som kjørte bilen. Ifølge politiet var han ikke beruset. Mannen innrømmet ikke forholdene og fikk førerkortet beslaglagt.

Ikke uvanlig

- Det er ikke første gang jeg hører om dette. Ambulansene opplever regelmessig at biler henger etter dem når de er ute på utrykning. Når ambulansen passerer i stor hastighet i venstre felt så henger de seg på. Det er svært forstyrrende for dem som kjører ambulansen, derfor ringer de politiet, sier Sveen.

Sveen har ingen god forklaring på hvorfor bilførere gjør dette.

- Det er ikke noen logikk, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer