LETER: Skip fra seks lands mariner og et titall militære fly nå etter det savnede Malaysia Airlines-flyet - eller rester av det. Her et bilde fra cockpiten i et fly fra det vietnamesiske luftforsvaret som deltar i søket. Foto: AFP / NTB scanpix
LETER: Skip fra seks lands mariner og et titall militære fly nå etter det savnede Malaysia Airlines-flyet - eller rester av det. Her et bilde fra cockpiten i et fly fra det vietnamesiske luftforsvaret som deltar i søket. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer

- Personene med falske pass lignet på Mario Balotelli

Utelukker ikke terrormistanke i Malaysia Airlines-mysteriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi følger mysteriet direkte.

(Dagbladet): Mens pårørende venter i sorg, frykt og spenning, og mange malaysiere har tent lys for de 239 som var ombord flight MH370 fra Malaysia Airlines, leter skip fra seks lands mariner og et titall militære fly nå etter flyet - eller rester av det.

Søker foregår mellom Malaysia og Vietnam. Malaysia har utvidet området for sitt søk på bakgrunn av en teori om at flyet kan ha snudd og satt kurs for Kuala Lumpur, melder NTB.

Følger terrorsporet Mistankene om terror dukket opp da Interpol opplyste at minst to passasjerer gikk om bord i flyet med stjålne pass som tilhørte en italiener og en østerriker.

Ifølge Los Angeles Times kom det anonyme tips forrige uke om at Beijings internasjonale flyplass, som MH370-flygingen skulle til, var planlagt åsted for en terrorhandling. Dette er hittil ikke blitt koblet direkte med lørdagens hendelse.

Sjefen for Malaysias luftfartsmyndigheter har sagt at de to mistenkelige passasjerene ikke så asiatiske ut - i motsetning til uttalelser som innenriksministeren skal ha kommet med.

- Vi har sett over videomaterialet flere ganger og kan bekrefte at de to personene ikke ser asiatiske ut, sier Azharuddin Abdul Rahman i luftfartsmyndighetene.

- Så ut som Balotelli Malaysiske myndigheter har så langt ikke gått ut med mer informasjon om de to passasjerene med stjålet pass - men de tilbakeviser tidligere meldinger om at de hadde «asiatisk utseende».

TENNER LYS: Mange malaysiere har tent lys til minne om de 239 passasjerene som ingen vet hvor er. Foto: EPA / NTB scanpix
TENNER LYS: Mange malaysiere har tent lys til minne om de 239 passasjerene som ingen vet hvor er. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer

På spørsmål fra en reporter, om hvordan de to «omtrentlig» så ut, svarte Azharuddin Abdul Rahman fra luftfartsmyndighetene følgende, ifølge The Guardian:

- Kjenner du til en fotballspiller ved navn Balotelli? De ser ut som Balotelli.

De stjålne passene er fra Østerrike og Italia, men det er ikke offentliggjort hvor de to som hadde de i besittelse kommer fra. Malaysiske myndigheter har varslet at de vil frigi overvåkningsbilder av personene, filmet før avgang på Kuala Lumpur internasjonale flyplass.

Har funnet en Én av de to som reiste med stjålet pass på flyet, ble mandag identifisert av malaysisk politi.

Den identifiserte mannen er ikke fra Malaysia, ifølge politisjef Khalid Abu Bakr.

- Det er alt vi kan si nå. Vi undersøker fortsatt om de to kom inn i landet på lovlig eller ulovlig vis, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Kina sier mandag at de vil bistå Malaysia med å identifisere den andre passasjeren.

Kina: - Må gjøre mer Samtidig kritiserer kineserne Malaysias håndtering av saken, ifølge NTB.

- LIGNET: De to personene som er ombord flyet med falske pass skal ligne på fotballstjernen Mario Balotelli - her med  «hvorfor alltid meg» på trøya. Foto: AP / NTB scanpix
- LIGNET: De to personene som er ombord flyet med falske pass skal ligne på fotballstjernen Mario Balotelli - her med «hvorfor alltid meg» på trøya. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

I Kina begynner både passasjerenes familier og myndighetene å bli utålmodige. 153 av de 239 passasjerene i flyet var kinesiske.

- Malaysia ser alvorlig på saken, men de må intensivere innsatsen ytterligere, sier Kinas utenriksminister Qin Gang.

Også avisene i Kina retter kritikk mot Malaysia og Malaysia Airlines for måten hendelsen er blitt håndtert på. «Malaysia kan ikke redusere ansvaret de har. De reagerte altfor sent», skriver den engelskspråklige avisen Global Times på lederplass.

FORFERDELIG SITUASJON: Slektninger til flere av de som er ombord på flyet trøster hvearndre på et hotell i Beijing i dag. Foto: AP / NTB scanpix
FORFERDELIG SITUASJON: Slektninger til flere av de som er ombord på flyet trøster hvearndre på et hotell i Beijing i dag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer