Samfunnstopp sedelighetssiktet

- Personer har begynt å ringe oss

Politiet får nye opplysninger etter at samfunnstopp fra Troms ble varetektsfengslet på ny.

FENGSLET PÅ NY: Samfunnstoppen ble i går varetektsfengslet for fire nye uker i Nord-Troms tingrett i Tromsø. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix
FENGSLET PÅ NY: Samfunnstoppen ble i går varetektsfengslet for fire nye uker i Nord-Troms tingrett i Tromsø. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Personer har begynt å ringe oss med opplysninger og informasjon om saken. Det skjer etter pressekonferansen i går, sier Elin Norgård Strand, politiinspektør i Troms, til Dagbladet.

Hun opplyser at det kan bli aktuelt å avhøre enkelte av tipserne på et seinere tidspunkt.

Strand leder etterforskningen mot samfunnstoppen som i forrige uke ble pågrepet og varetektsfengslet, siktet for sedelighetsforbrytelser. I går ble fengslingen forlenget med fire uker, slik politiet ønsket.

Gjennomgår databeslag

Den siktede mannen nekter straffskyld og har anket avgjørelsen. Han må uansett sitte innesperret inntil Hålogaland lagmannsrett har behandlet anken.

Siktelsen mot samfunnstoppen ble i går utvidet, fra å gjelde misbruk av sin stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold til å skaffe seg seksuell omgang, til også å omfatte utnytting av en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon.

Politiet har tatt et omfattende elektronisk beslag i saken og er ennå ikke ferdige med å gjennomgå materialet. Faren for bevisforspillelse er hovedgrunnen til at Nord-Troms tingrett i går ga politiet medhold i begjæringen om fortsatt varetektsfengsling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer