Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Personer med minoritetsbakgrunn rammet av brevbomber i Austin i Texas

Politiet i Austin i Texas mener det er en sammenheng mellom tre brevbomber, hvorav to førte til at personer ble drept. Alle ofrene hadde minoritetsbakgrunn.

BREVBOMBER: Tre brevbomber har tatt livet av tre personer i Austin i Texas. Alle ofrene hadde minoritetsbakgrunn. FOTO: NTB Scanpix/Ricardo B. Brazziell/Austin American-Statesman via AP
BREVBOMBER: Tre brevbomber har tatt livet av tre personer i Austin i Texas. Alle ofrene hadde minoritetsbakgrunn. FOTO: NTB Scanpix/Ricardo B. Brazziell/Austin American-Statesman via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet / NTB): To av brevbombene gikk av mandag. Den første tok livet av en 17 år gammel gutt og såret en 40 år gammel kvinne, begge var svarte.

Idet politiet holdt en pressekonferanse for å orientere om hendelsen, skjedde det en ny eksplosjon. En 75 år gammel kvinne med latinamerikansk bakgrunn ble såret. Hun er brakt til sykehus med muligens livstruende skader.

Myndighetene i den amerikanske byen mistenker nå at begge angrepene er knyttet til et annet brevbombeangrep den 2. mars. Da ble en 39 år gammel svart mann drept.

Austins politisjef, Brian Manley, sier til Associated Press at angrepene er så like at de ikke kan utelukke at de henger sammen:

- Vi vet ikke hva motivet er. Vi vet at hjemmene til mottakerne så langt har vært eid av afrikansk-amerikanske, så vi kan ikke utelukke at dette er bakgrunnen. Samtidig sier vi ikke at det er grunnen til angrepene, sier Manley.

Myndighetene ber nå alle som får mistenkelige pakker, om å ringe til politiet.

Får hjelp av FBI

Spesialagent i FBI, Michelle Lee, sier til Associated Press at FBI hjelper til i etterforskningen av begge angrepene. Byrået for alkohol, tobakk, våpen og eksplosiver har nå tatt over ledelsen av etterforskningen.

Rundt 400.000 personer besøker i disse dager Austin i forbindelse med musikk- og teknologifestivalen South by Southwest. For fire år siden kjørte en mann en bil gjennom en sperring og inn i en gruppe festivaldeltakere. Fire personer ble drept og mange flere såret. Etter dette ble sikkerhetstiltakene skjerpet.

De tre eksplosjonene har skjedd i ulike deler av Austin og langt fra festivalområdet. I minst to av tilfellene har pakkene blitt levert i løpet av natten foran inngangsdørene til ofrenes boliger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!