«Debatten», coronaviruset

- Personfokus hører ikke hjemme i dette

Gunhild Alvik Nyborg får kritikk etter «Debatten». Nå svarer hun.

FÅR KRITIKK: NRK og programleder Fredrik Solvang får kjeft for Debatten om coronaviruset. Video: NRK. 18. mars 2020 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gunhild Alvik Nyborg stilte tirsdag kveld i «Debatten» på NRK. Nyborg har doktorgrad i farmako-epidemiologi - såkalt legemiddelepidemiologi (se forklaring her).

Her tok hun til orde for at corona-situasjonen i Norge er ute av kontroll og mener det er på tide med full isolasjon av alle uten samfunnskritiske roller.

- Dette er krig. Det er som å si at tyskerne er på vei, men at det ikke er så farlig for de kommer sikkert ikke til å gjøre så mye skade. Vi må gjøre noe med dagens strategi. Vi har mistet kontrollen, nå haster det, vi må våkne og vi er nødt til å brette opp ermene og slåss, sa Nyborg.

I ettertid har kritikken haglet, både mot Nyborg og NRK. Flere eksperter reagerer sterkt på påstandene Nyborg kom med. NRK tar selvkritikk for at meningsmotstanderne ikke fikk mer taletid, men mener hun er en relevant kilde.

- En fare som truer

Til Dagbladet sier Nyborg at hun synes det er synd om dette blir en personfokusert debatt.

- Vi må ha fokus på en fare som truer oss. Vi må stå sammen og jobbe. Samle kompetanse fra forskjellige typer fagfelt. Vi må finne måter å forsvare oss på. Jeg synes ikke at personfokusering hører hjemme i dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer