- Personforfølgelse

BODØ/ØRNES (Dagbladet): - Nå er jeg langt nede, sa en tydelig presset Kjell Sahl da han ble oppsøkt av TV2 på sitt feriested på Gran Canaria i går kveld. Samme kveld trosset 200 ungdommer ved Meløy videregående skole det øsende regnværet for å minnes sin avdøde skolevenninne Linn Charlott Nesblom Johansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-seerne fikk se en meget opphisset Meløy-lensmann vifte vekk TV2s kamera.

Sahl ønsker nå bare å uttale seg gjennom sin advokat i Bodø, Markus Andresen.

Han reagerer kraftig på TV 2-innslaget i går kveld:

- Direkte usmakelig. Vi så en fortvilet mann som helt tydelig ikke hadde samtykket i å bli filmet. Dette var røvermetoder, en ren provokasjon. Jeg og Sahl må vurdere å forfølge dette overfor TV 2, raser Markus Andresen.

- I egenskap av lensmann må Sahl tåle mye. Det bør han også. Men nå grenser dette til ren personforfølgelse, sier hans advokat til Dagbladet.

Et mareritt

Spaniaferien ble et mareritt for Kjell Sahl. Politimester Bjørn Hareide har beordret Sahl hjem til en kommune der mange av innbyggerne nå håner både ham og politiet. Mange krever lensmannens avgang.

Sjøl føler Sahl seg som en syndebukk. Han hevder at media har hauset opp stemningen mot ham og gjort ham ansvarlig for en ung pikes død.

- Uansett hva jeg sier, så blir det misoppfattet hjemme, sa Sahl til TV2, før han forlot feriestedet Maspalomas på Gran Canaria.

Tiltale?

Ifølge advokaten mener Sahl at han er uskyldig og ikke har utvist grov uforstand i tjenesten i tida før drapet på Linn Charlott Nesblom Johansen (16).

Det spørsmålet skal imidlertid besvares av Bodø-advokaten Eilif Nordahl, som leder Politiets særskilte etterforskningsorgan (SEFO) i Nordland. I går besluttet han å iverksette etterforskning av Sahl og de øvrige tjenestemennene ved Meløy lensmannskontor. Statsadvokaten avgjør seinere om det skal reises tiltale mot Sahl.

- Grunnlaget for granskingen er anmeldelsen som nå foreligger, opplysninger i media, samt at Sahl sjøl har bedt SEFO etterforske, sier Nordahl.

Avgjørelsen tvinger Sahl til å avbryte sin ferie i Spania. Han må hjem for å forklare seg.

- Vi ønsker ikke å komme i konflikt med den taktiske etterforskningen av selve drapet. Sahl vil bli avhørt når tida er inne, sier Nordahl til Dagbladet.

Sahl har inntil videre fått tilbud om å tjenestegjøre ved politikammeret i Bodø.

Dette er fjerde gang siden 1997 at den omstridte lensmannen i Meløy blir anmeldt til SEFO. De tre tidligere sakene ble henlagt. Akkurat som 99 prosent av SEFO-sakene.