- Personkamp er bare bra

Liv Signe Navarsete (Sp) ser gjerne at Sp-toppene gyver løs på hverandre.

Oslo 20120620. Pressekonferanse Senterpartiet.
Liv Signe Navarsete.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
Oslo 20120620. Pressekonferanse Senterpartiet. Liv Signe Navarsete. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at Sp-yndlingen Marit Arnstad mandag gjorde regjerings-comeback som ny samferdselsminister, er det nå duket for en formidabel nominasjonsstrid i Nord-Trøndelag til neste års stortingsvalg.  

Arnstad står mot Sp's parlamentariske leder, tidligere landbruksminister Lars Peder Brekk - som har gjort det klart at han ikke er konfliktsky. Partiet vil bare tjene på en frisk personkamp, mener han.   

Sp-leder Liv Signe Navarsete er enig.

- Personkamp er bare bra! Det virker vitaliserende på partiet, og skaper blest, sier hun til Dagbladet.

- Hadde det ikke vært kamp om de viktigste posisjonene i Senterpartiet, hadde det betydd at vi var et dødt parti.

Kampklar
Navarsete er klar på det også gjelder ledervervet. Sp-lederen føler seg imidlertid trygg på sin posisjon, selv om yndlingen Arnstad stadig trekkes fram som en lederkandidat.

- Det som er bra, er at det tilvekst i partiet. Det spirer og gror, og vi har nå flere gode kandidater til å overta, når den tid kommer, sier hun.  
Hun forbereder seg imidlertid på kamper på flere andre kommende politiske kamper - også med regjeringspartnerne SV og Ap.

Siden forrige valg har Navarsetes hatt som mål å være tydelig på hva som er den rødgrønne regjeringens grønne bestanddel. 

- Jeg går inn i sommeren med det forsettet at jeg skal bli enda tydeligere, sier hun, og legger til:  

- Jeg tror folk hadde blitt overrasket om de visste mer om interne diskusjonene i regjeringen. Det flere saker enn det som kommer fram i dagens lys, der sluttresultatet er noe ganske annet enn utgangspunktet, sier hun.

Hun er klar for en ny runde harde budsjettforhandlinger med Ap's Jens Stoltenberg og Sigjørn Johnsen om flere millioner til vei og landbruk, og er heller ikke redd for å være uenig med SV om pelsdyrnæringa. 

- Vi må si det vi mener, sier hun.

Må mobilisere Sp-troppene

Senterpartiet ligger og vaker på sperregrensa på meningsmålingene. Da Senterpartiet gjorde opp status med sin oppsummerende pressekonferanse f tidligere i dag, sa Navarsete at «primærfokuset» fram mot valget neste år vil være å mobilisere kjernevelgerne. 

Om Senterpartiet klarer å mobilisere sine kjernevelgere, vil de ifølge Sp-lederen kunne få et valgresultat på rundt syv prosent, altså godt over sperregrensa  på fire prosent. 

Målet er å være tydelig på hva som er Sp's politisike satsinger framover: Mer penger til vei, modernisering av eldreomsorgen og aktiv høsting av naturen.

-Vi ønsker fornuftig bruk framfor symbolsk vern, poengterte Navarsete.