«Personligheten min er borte»

Da hun våknet opp i en blodpøl ved sin drepte kjæreste, hentet drapssiktede (41) brekkjernet. I retten fortalte den 27 år gamle kvinnen i detalj om marerittet på Torshov for to år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnens forklaring om de grusomme døgnene står i sterk kontrast til forklaringen den drapstiltalte norsk-egypteren ga retten mandag. Etter å ha nektet 41-åringen å låne deres nyinnkjøpte bil, la kjæresteparet seg til å sove. Fire dager seinere våknet 27-åringen opp i en blodpøl på sofaen, hardt skadet og med kraniebrudd, andføttes med sin ihjelslagne kjæreste.

Forsto han var avslørt

- Jeg var ei kvikk og rask jente. Nå er hele personligheten min borte, forklarte kvinnen, som ble slått helseløs og voldtatt i en leilighet på Torshov for to år siden.

- Han (tiltalte, red.anm.) satt i den andre sofaen. Da han så at jeg våknet, prøvde han først å gjemme seg, forklarte 27-åringen.

Da 41-åringen skjønte at han var sett, skal han ha hentet et rosa brekkjern fra kjøkkenet, lagt det på et skap ved siden av seg, og bedt kvinnen sette seg sammen med ham i sofaen.

Kom med utflukter

- Jeg oppfattet det som en trussel. Han var uhyggelig falsk. Der lå kjæresten min død, og jeg var hardt skadd. Men han oppførte seg som om ingenting hadde skjedd. Da jeg spurte, svarte han at vi hadde slåss.

- Men så skiftet han mening og sa han hadde funnet oss på «Trappa», forklarte 27-åringen. «Trappa» er kallenavnet på et samlingssted for narkomane i Oslo sentrum. Kvinnen var derimot ikke i tvil om at det var 41-åringen som hadde drept kjæresten og skadet henne. Da de nektet ham å låne bilen, skal det ha vært fordi han var svært ruset på heroin og amfetamin.

Pakket inn liket

- Han sa jeg måtte holde munn, fordi vi kunne bli tatt av politiet. Jeg bare jattet med for å overleve, forklarte kvinnen gråtkvalt.

Samme kveld pakket 41-åringen liket av kjæresten inn i plast og la det på kjøkkenet. Kvinnen forklarte at hun deretter ble tvunget til å ta en dusj med 41-åringen, før han voldtok henne.

- Jeg tenkte ikke på å stikke av. Jeg var for svak, og klarte ikke å samle tankene, forklarte kvinnen. Først etter halvannet døgn klarte hun å rømme mens 41-åringen var ute et ærend.

I dag vil kvinnen fortsette sin forklaring i tingretten, der 41-åringen står tiltalt for forsettlig drap, drapsforsøk og voldtekt.