Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Personvern

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker, Sefo, mener politimester Anstein Gjengedal i Oslo brøt loven da han viste usensurerte innslag fra overvåkingsvideoen fra Plata utenfor Sentralstasjonen, der de narkomane hadde tilholdssted. En versjon fant veien til Dagsrevyen. Nå innstiller Sefo på at politimesteren ilegges en bot på 10 000 kroner.
  • Det er bra at Sefo nå trekker opp grenser for bruk av slike overvåkingskameraer. Det er snart umulig å bevege seg rundt i hovedstaden og andre byer uten å bli fanget opp av et overvåkingskamera. Når Sefo nå innstiller på bot for politiets ulovlige bruk av bildene, viser det at personopplysningsloven skal tas på alvor. Datatilsynet hevdet allerede i sommer overfor Klassekampen at Gjengedal brøt loven da han viste «Plata-videoen» for helse- og sosialutvalget i Oslo bystyre. Nå håper vi at Statsadvokaten følger Sefos innstilling. Privatpersoner bør fritt kunne bevege seg i lovlig ærend på offentlig sted uten å risikere å bli vist fram verken i fjernsynssendinger eller for offentlige utvalg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media