- Personvernet er et særdeles viktig prinsipp. Det er helt uaktuelt for oss å gi slipp på dette

Høyre og Frp er - nesten - enig i Ap-kritikk om sosial dumping.

REAGERER: Hårek Elvenes (t.v.) fra Høyre og Bente Thorsen fra Frp reagerer på Anette Trettebergstuens utspill om sosial dumping. Foto: Nina Hansen / Dagbladet og NTB scanpix
REAGERER: Hårek Elvenes (t.v.) fra Høyre og Bente Thorsen fra Frp reagerer på Anette Trettebergstuens utspill om sosial dumping. Foto: Nina Hansen / Dagbladet og NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både Frp og Høyre reagerer på Anette Trettebergstuens (Ap) uttalelser til Dagbladet i morges, der hun kritiserte et Høyre-utspill om å opprette et trusselsenter mot økonomisk kriminalitet.

Trettebergstuen mente regjeringens varslede endringer i arbeidsmiljøloven vil gjøre det vanskeligere - ikke lettere - å bekjempe sosial dumping, og at regjeringens politikk dermed skader mer enn den gagner kampen mot kriminelle i arbeidslivet.

- Arbeidsmiljøloven er Norges mest brutte lov, med over 300 000 lovbrudd årlig i det offentlige. Da er det loven det er noe feil med, og de som bryter den. Da er det på tide å endre loven, slik at den blir mer i takt med dagens arbeidsmønster. De årlige grensene for maksimal overtid skal forøvrig fortsatt oppretholdes, sier Hårek Elvenes (H) til Dagbladet som svar til Trettebergstuen.

Destruktivt Trettebergstuen sa også at Stortinget må diskutere om personvernet skal lempes på for at kontrolletatene - politiet, Skatteetaten, NAV, Arbeidstilsynet og Tollvesenet - lettere skal kunne utveksle informasjon. Det er Hårek Elvenes (H) enig i - stikk i strid med Frp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer