Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Persson: - Litt nervøs

I dag går svenskene til valg. Göran Persson ligger an til å tape.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge de siste meningsmålingene leder de borgerlige partiene med 50,8 prosent mot sosialdemokratenes som fikk 43,9 prosent. Dermed går det mot et maktskifte i Sverige etter Riksdagsvalget i dag.

Urolig

En tilsynelatende trygg og rolig Göran Persson ble intervjuet på svensk frokost-TV i dag tidlig, men han innrømmet en viss uro:

- Jeg føler meg avslappet og tilfreds. Jeg føler vi har gjort et bra valg. Men jeg er også litt nervøs. Det kommer til å bli hardt og det kommer til å bli en jevnt resultat, sa Persson til TV4.

Til Expressen sier han at han tror på flere stemmer enn det meningsmålingene viser:

- Vi kommer til å gjøre et valg som ligger et sted mellom 37 og 40 prosent.

De borgerlige partienes statsministerkandidat Fredrik Reinfeld, innrømmer også en viss nervøsitet. Samtidig sier han dette om utsiktene til å bli landets nye statsminister.

- Tanken pirrer allerede, sier Reinfeld.

- De siste dagene har vi opplevd at det svenske folket har vendt seg mot oss for å finne ut hva de skal stemme på. Da ville det vært feil å ikke strekke ut en hånd.

Vil ha maktskifte

Han er i likhet med Persson fornøyd med valgkampen.

- Jeg kjenner meg trygg på at vi har gjort et bra valg. Men man er jo alltid spent på en valgdag for man vet jo ikke hvordan det kommer til å gå.

Svenskene strømmet til valglokalene i dag tidlig.

- Jeg tror det blir et valgskifte i dag, og det ville være nyttig, sier velgeren Stig Persson til Aftonbladet. Han var på plass da valglokalene åpent klokka 08.00.

POPULÆR</B> I dag blir det avgjort om Moderatlederen Fredrik Reinfeldt blir Sveriges nye statsminister.
LIGGER DÅRLIG AN:</B> Göran Persson mener sosialdemokratene har gjennomført en god valgkamp. Likevel ser partiet ut til å gjøre et katastrofalt valg.