Persson slakter svensk journalist

«Fullstendig ubegavet», kaller den tidligere statsministeren en politisk journalist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det stormer rundt svenskenes nylig avgåtte statsminister Göran Persson etter dokumentarserien «Orförande» Persson» som går på svensk tv. Fjerde og siste episode sendes på SVT1 i kveld, og her går Göran Persson til angrep på den svenske storavisa Dagens Nyheter og deres politiske analytiker Henrik Brors.

- Ekkel avis

Brors får merkelappen «fullstendig ubegavet», mens avisa Dagens Nyheter karakteriseres som en ekkel avis.

Hetsingen sendes i kveldens episode av tv-dokumentaren. Utsagnet kommer mens daværende statsminister Göran Persson forbereder seg til et pressetreff sammen med sin medarbeider Peter Akinder, og får vite at Dagens Nyheter ønsker svar på et konkret spørsmål.

Og tiraden, som går verst ut over Henrik Brors, fortsetter: «Et intellektuelt forfall, det er jo denne kronikøren, hva heter han? Brors. Han har ikke en eneste gang skrevet en kommentar som henger sammen intellektuelt. Brors er fullstendig ubegavet, og han spør aldri om noen ting på noen pressekonferanser, han tør ikke, han tør ikke ta opp noen ting», tordner Persson.

Expressen har snakket med den politiske reporteren Henrik Brors.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer