Persson snakker ut om fyll og forelskelse

Sveriges statsminister hadde hukommelsestap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I et kommende tv-program i svensk Kanal 5 forteller Sveriges statsminister om hvordan han opplevde den første fyllekula og den berusende forelskelsen til Anitra Steen, skriver Expressen .

Første møte med fylla ble en opplevelse den svenske sosialdemokraten gjerne skulle vært foruten.- Jeg hadde hukommelsestap, var totalt ferdig, sier statsministeren.

Fantastisk kvinne

Derimot var Persson i et strålende humør da han snakket om sin hustru. Han karakteriserte Steen som «en fantastisk kvinne», men la ikke skjul på at det ble knapt med tid for de to til å pleie kjærligheten.

- Det kreves tid i en relasjon og det er det jeg ikke har. Men når vi er sammen og faktisk har tid sammen, og kanskje til og med en ledig helg, har vi det veldig gøy. Da begynner vi alltid dagen med en kjempelang i frokost i sengen. Det er deilig. Statsministeren har også ett og annet råd til hvordan en frokost i senga bør tilbredes. Som grunnregel mener Persson at man bør ha et stort frokostbrett. Selv har han et kjempebrett som han gjerne dekker med frukt, yoghurt, egg, brød og det som måtte passe til av drikke.

Farlig forbindelse

Persson giftet seg med sjefen for det skandaleombruste Systembolaget i 2003. Det var tredje gangen han giftet seg.

Forholdet mellom statsministeren og toppsjefen for det korrupsjonsanklagede foretaket vakte oppstand, og svenske medier stilte spørsmål ved om forholdet til Persson var årsaken til at Steen ikke ble stilt til ansvar for ukulturen i Systembolaget. 

RÖDA ROSOR: Sveriges statsminister og sosialdemokratenes leder Göran Persson er åpenhjertig i intervjuet med de to programlederne i Kanal 5. Foto: SvD/Scanpix
RÖDA ROSOR: Sveriges statsminister og sosialdemokratenes leder Göran Persson er åpenhjertig i intervjuet med de to programlederne i Kanal 5. Foto: SvD/Scanpix Vis mer

Søker traktor

En annen ikke så kjent side ved statsministeren er at han gjerne ringer rundt til traktoreiere. Årsaken er at han trenger en traktor til godset i Sörmland. Men henvendelsen fra statsministeren har nok overrumplet en del traktorselgere.

- Det er naturligvis et sjokk for folk når de løfter på røret og jeg sier: «Hei! Det er Göran Persson, du har en traktor til salgs».

Ifølge de to programlederne Filip Hammar og Fredrik Wikingsson imponerte den svenske statsministeren med at han stilte opp i programmet og måten han svarte på. I løpet av «Et herrans liv»-programmet stryker Persson den ene programlederens skjorte.

<B>FARLIG FORBINDELSE:</B> Det ble slått stort opp i svenske medier da forholdet mellom statsminister Göran Persson og Systembolagets toppsjef Anitra Steen ble avslørt.