Peru går hardt ut mot Greenpeace: Sier de skadet område med uerstattelige indianertegninger

- Hvis du går der så vil fotavtrykket ditt være synlig i hundrevis eller tusenvis av år.

AKSJON VED VERDENSARV:  Greenpeace-aktivister fra Brasil, Argentina, Chile, Spaina, Tyskland, Italia og Østerrike laget mandag disse bokstavene ved Nazcalinjenes kolibri i Peru. Nazcalinjenes er en av Perus største kulturelle landemerker. Foto: Rodrigo Abd / AP Photo / NTB Scanpix
AKSJON VED VERDENSARV: Greenpeace-aktivister fra Brasil, Argentina, Chile, Spaina, Tyskland, Italia og Østerrike laget mandag disse bokstavene ved Nazcalinjenes kolibri i Peru. Nazcalinjenes er en av Perus største kulturelle landemerker. Foto: Rodrigo Abd / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Peruanske myndigheter vil straffeforfølge de 20 Greenpeace-aktivistene som mandag gjennomførte et stunt ved de berømte Nazcalinjene i Peru.

- Det tråkket på alt peruanere finner hellig, sier statssekretær Luis Jaime Castillo i kulturdepartementet, ifølge The Guardian.

Nazcalinjene er dyrefigurer laget av inkaindianernes forgjengere for mellom 1500 og 2000 år siden. Alle som skal inn til de flere hundre ørkentegningene i dag, må ha tillatelse og gå med spesialsko.

Aktivistene la teksten «Tid for endring! Framtida er fornybar» i gule bokstaver ved tegningen av en kolibri, som står på UNESCOs verdensarvliste. Nå beskyldes de for å ha skadet kulturarven.

- Er utrolig skjøre Statssekretæren sier til The Guardian at ingen, ikke engang presidenten, har tillatelse til å gå rundt inne på området hvor tegningene befinner seg. Han påpeker at tegningen som Greenpeace «har ødelagt» er en av de mest synlige og kjente.

- De er utrolig skjøre. Hvis du går der så vil fotavtrykket ditt være synlig i hundrevis eller tusenvis av år, sier Castille.

UNESCO omtaler Nazcalinjene som en av arkeologiens største gåter. Ørkenlandskapets hvite sand er dekket av mørke småstein, og steinene har blitt fjernet for å lage dyretegninger og geometriske figurer. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer