Peruansk ordfører tror det er homofili i byens drikkevann

Hevder høyt mineralinnhold gjør menn homofile.

HOMOFILI-FREMKALLENDE? Ordfører Jose Benitez i kystbyen Huarmey i Peru tror at byens drikkevann gjør de mannlige innbyggerne homofile. Illustrasjonsbilde: AP/Dario Lopez-Mills/Scanpix
HOMOFILI-FREMKALLENDE? Ordfører Jose Benitez i kystbyen Huarmey i Peru tror at byens drikkevann gjør de mannlige innbyggerne homofile. Illustrasjonsbilde: AP/Dario Lopez-Mills/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En peruansk ordfører påstår at drikkevannet i byen hans gjør at de mannlige innbyggerne foretrekker mannlige partnere fremfor kvinner.

Det er ordføreren i kystbyen Huarmey, Jose Benitez, som ifølge Huffington Post har kommet med uttalelsene under åpningen av et nytt prosjekt for økt vanntilgang til byen.

Homofili i drikkevannet Benitez er av den oppfatning at høye nivåer av mineraler i vannet, spesielt stoffet strontium, reduserer mannlige hormoner.

Dette har sin bakgrunn i at drikkevannet kommer fra regionen Tabalosos. En Lima-basert radiostasjon skal tidligere ha kommet med påstander at Tabalosos hadde 14 000 homoseksuelle menn blant sine innbyggere. Dette utgjør i såfall nesten hundre prosent av innbyggertallet, skal man tro befolkningsanslaget for regionen.

- Dessverre reduserer strontium mannlige hormoner, og plutselig ender vi opp som Tabalosos og andre steder der andelen homoseksuelle er stigende, skal Benitez ha uttalt.

- Dette stigmaet gjør at unge mennesker har utviklet dårlig selvtillit.

Avviste påstandene Uttalelsene ble raskt imøtegått og avvist av dekan Robert Castro Rodriguez ved College of Pharmaceutical Chemistry of Lima.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer