Perus forsvarsminister går av

Perus forsvarsminister Diego Nieto valgte onsdag å gå av. Han er den andre ministeren som trekker seg etter at ekspresident Alberto Fujimori ble benådet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nieto skal være uenig med president Pedro Pablo Kuczynski om benådningen, og det har i flere dager gått rykter om at han kom til å gå av.

79 år gamle Fujimori ble nylig benådet på grunn av sykdom. Den japanskættede tidligere lederen ble lagt inn på sykehus med lavt blodtrykk og uregelmessig hjerterytme. Han hadde da sonet over ti år av en dom på 25 år for menneskerettighetsbrudd og drap begått da han var president i det søramerikanske landet.

Mange i Peru ser benådningen som en belønning til Fujimori-familien. Albertos sønn Kenji, som sitter i nasjonalforsamlingen, bidro nylig til at Kuczynski unngikk et kongressvedtak om riksrett. Den sittende presidenten etterforskes for mulig korrupsjon knyttet til det brasilianske entreprenørselskapet Odebrecht. Saken har forgreninger over hele kontinentet og berører politikere og tjenestemenn på høyt plan i en rekke land.

Kuczynski vant for øvrig over en annen Fujimori, ekspresidentens datter Keiko, i fjorårets presidentvalg.

(NTB)