- Pervers landbrukspolitikk

Den tidligere svenske LO-bossen Stig Malm står ved hvert eneste ord om den «perverse» norske landbrukspolitikken og «falleferdige norske kyr».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til Dagbladet skjerper han flere av utsagnene han kom med på svensk TV, og sier at han håper det kan bidra til en debatt om landbrukspolitikken over hele Europa.

- Syk politikk

- EUs landbrukspolitikk er syk. Men den norske er fullstendig pervers: De får bidrag for hver eneste ku de har på fjelltoppene (...) Når de nå får sjansen til å stenge grensene (...) får de sjansen til å selge noen av de falleferdige kuene sine,» hevdet den tidligere svenske LO-bossen Stig Malm på svensk TV. Og forlanger å bli tatt på alvor.

- Toillprat

Landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen er ikke helt sikker på om han kan ta Malms besvergelser som noe annet enn en dårlig svenskevits:

- Svensk landbrukspolitikk er symbolisert ved øde landskap. Landsbygda er systematisk fraflyttet og landbruket er dominert av industrialisert stordrift - fullstendig fjernt fra både norsk politikk og norsk virkelighet.

Hanssen får svar fra Malm:

- Jeg er ikke imot distriktspolitikk. Bare ikke bygda er befolket av bønder som produserer mat vi ikke trenger. Når Norge stenger grensen, er det for å kunne selge mer dyrt kjøtt til seg selv.

- Toillprat . Det er egentlig det eneste jeg har å si som egner seg på trykk, sier landbruksministeren.