Pervez Musharraf ga avkall på uniformen

Pakistans president gikk onsdag morgen av som forsvarssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistans president Pervez Musharraf gikk onsdag morgen av som forsvarssjef.

Under en seremoni utenfor hovedstaden Islamabad overlot Musharraf jobben som forsvarssjef til general Ashfaq Kayani. Mange av de tilstedeværende klappet da Musharraf overleverte en symbolsk batong til sin etterfølger. Seremonien ble direktesendt på pakistansk TV.

Musharraf virket vemodig da han ga avkall på stillingen som Pakistans øverste militære sjef. Han sa at hæren hadde vært hans liv og hans lidenskap og kalte de pakistanske styrkene for landets «redningsmenn».

- Systemet fortsetter, folk kommer og går, alt må forsvinne, alt godt tar slutt, alt er dødelig, sa Musharraf, som er general og kom til makten i et ublodig kupp i 1999. Hæren har vært hans fremste maktbase.

Musharraf lovet å gå av som forsvarssjef da han ble gjenvalgt som president i oktober. Kort tid etter innførte han unntakstilstand, avsatte høyesterettsdommere og arresterte tusenvis av jurister og opposisjonelle. Eksperter mener unntakstilstanden først og fremst skulle hindre at høyesterett erklærte presidentvalget i oktober for ugyldig som følge av at Musharraf fortsatt var forsvarssjef da han ble valgt, noe opposisjonen mener er i strid med grunnloven.

Musharraf skal avlegge ed for sin andre femårsperiode som president torsdag.

(NTB)

TOK FARVEL: President Musharraf tok et farvel med hæren under en sermoni i Islamabad.