Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Pervoer i busker ødelegger

For to år siden fikk nudister i Paris sitt eget område i parken Bois de Vincennes øst i byen. Nå forteller flere at de opplever problemer med kikkere og blottere.

HAR FÅTT NOK: Nudister i Paris forteller at de sliter med kikkere og blottere. Foto: AFP / NTB Scanpix
HAR FÅTT NOK: Nudister i Paris forteller at de sliter med kikkere og blottere. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

I august 2017 fikk nudister i den franske hovedstaden Paris gladbeskjeden de hadde lengtet etter: Endelig skulle de få sitt eget område i parken Bois de Vincennes hvor de kunne kaste klærne.

Det startet som et midlertidig prosjekt, men siden har parken hatt sitt eget område for nudister mellom april og oktober.

Åpensinnet visjon

Det nesten 8000 kvadratmeter store området er skiltet, slik at folk skal kunne vite hvor de kan støte på nudistene.

- Området i Bois de Vincennes som er tillatt for nudister kommer som en del av vår åpensinnede visjon for bruken av offentlige steder i Paris, uttalte leder av bymiljøetaten, Penelope Komites, den gang.

Samtidig advarte de lokale myndighetene om at det ville være nulltoleranse for seksuelt motivert kikking og blotting.

NUDISTOMRÅDET: I parken foregår det blant annet nakenyoga. Foto: AFP / NTB Scanpix
NUDISTOMRÅDET: I parken foregår det blant annet nakenyoga. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Klager

Nå har nettopp det blitt et problem. Ifølge The Guardian går flere turister ut og forteller at de har opplevd at personer oppfører seg usømmelig overfor dem.

- Kikkere og blottere kommer hit og plager kvinnene. Selvfølgelig blir de redde, sier nudisten Bernard til Le Monde og fortsetter:

- Noen ganger kommer det politipatruljer innom området, men hvis de ikke tar noen på fersken, så kan de ikke straffe dem.

Andre mener at «pervoer i busker ødelegger for dem».

Ordfører i Paris, Catherine Baratti-Elbaz, forteller at politiet har blitt bedt om å øke innsatsen i området etter meldinger om kikking og blotting. Politimester Hugo Arer sier derimot at de ikke har mottatt en formell forespørsel om det i år.

NAKEN-OL: Mens Rio De Janeiro har arrangert OL, har noen litt mindre offisielle leker funnet sted på byens eneste nudiststrand: Naken-OL. Alle har kunnet være med, uavhengig av kjønn, alder og kroppsform, så lenge de var villige til å kle av seg. Video: Caters / AP Vis mer

- Overdrevet

Leder av Paris' nudistforening, Laurent Luft, omtaler imidlertid problemene som overdrevet.

- Etter at jeg hørte om disse klagene, så snakket jeg med en mannlig venn som benytter seg av området daglig. Han fortalte meg at han aldri hadde opplevd slike hendelser som beskrives.

Luft erkjenner imidlertid at slike hendelser kan oppleves annerledes for kvinner.

- Dersom jeg hadde vært kvinne, så er jeg ikke sikker på at jeg vill gått dit. Men mange av mine kvinnelige venner gjør det. Ethvert nudistområde vil tiltrekke seg frustrerte menn i varierende grad.

Nudistnasjonen

Frankrike ansees som ledende på nudisme med sine 4,7 millioner registrerte nudister, hvorav 2,7 millioner av dem er franske, ifølge forbundet.

- Ingen har blitt pågrepet i området i Bois de Vincennes. Det er en vakker plass, og dersom vi forlater den vil kikkerne vinne. Sett bort fra at de ikke lenger vil ha noen å se på, avslutter han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media