Pessimistisk Iran-rapport

Iran fortsetter prosessen med å anrike URAN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no/ANB): Iran har utvidet prosessen med å anrike uran, slo IAEA fast mandag. I en hemmelig rapport fra FNs atomenergibyrå kommer det fram at landet har begynt uttestingen av 20 sentrifuger som brukes for å anrike uran ved kjernekraftanlegget i byen Natanz. 

IAEA ser svært negativt på mulighetene for å komme til enighet med Iran. Byrået slår fast at Iran ser ut til å være fast bestemt på å fortsette utviklingen av sitt atomenergiprogram uansett pris. Dersom ikke Iran drastisk bedrer samarbeidet med byrået så vil det være umulig å fastslå om programmet brukes til å lage ulovlige kjernefysiske våpen eller ikke.

Rapporten er utarbeidet av IAEA-leder Mohamed El Baradei foran styremøtet 6. mars, og kan være med å avgjøre hvilke tiltak FNs Sikkerhetsråd skal ta i forhold til landet.

Samtidig har Iran og Russland besluttet å gjenoppta samtalene om Irans atomenergiprogram, melder det russiske nyhetsbyrået RIA-Novosti. Russland har foreslått for iranerne å sette opp en felles fabrikk for anrikning av uran på russisk jord, noe Iran så langt har avslått.

Samtalene starter i Moskva tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer