Pessimistisk Webster

- Jeg er jo blitt sterkt pessimistisk etter å ha lest avisene de siste dagene, men det er mulig å unngå en ny storstreik, sier riksmeklingsmann Reidar Webster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved midnatt går meklingsfristen ut for offentlig ansatte, og fra i morgen tidlig kan 34.000 personer være ute i streik.

Se hele streikelista

Midt i meklinga i offentlig sektor tok Reidar Webster seg i kveld tid til å møte pressen. På spørsmål fra NRK om han tror det er mulig å unngå streik, svarte riksmeklingsmannen slik:

- Hvis det er penger til det, så er det mulig.

Men Webster ville ikke si noe om innholdet i meklinga, og ville ikke si noe om det økonomiske tilbudet fra staten. Det er ventet at meklinga vil fortsette til langt på natt.

- Ja, det pleier å trekke ut, sier Webster.

Streik fra i morgen kan ramme en del kommuner hardt, blant annet Drammen, Trondheim og Stavanger. I Oslo kommune vil en eventuell konflikt først starte mandag.

Posten vil ved streik i staten gå i stå i Bergen, Trondheim og Kristiansand. Det samme vil NSBs lokaltrafikk i Oslo, Bergen og Trondheim, tollbehandlingen ved en rekke ferjehavner og deler av statsforvaltningen.

Sykehus, skoler, liknings- og trygdekontorer og kommunal drift vil bli rammet i en rekke kommuner, men helsearbeidernes organisasjoner presiserer at liv og helse ikke skal komme i fare. Ålesund og Bodø er blant byene som blir hardest rammet av eventuelle lærerstreiker.