Petar-utøver klager inn Aftenposten til PFU

Einar Inge Aasen kritiserer Aftenposten, og sier han aldri fikk kommentere uttalelser om ham som avisa satte på trykk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Antidoping Norge-saken mot Petar Vukicevic ble i går henlagt fordi den er foreldet. Treneren fikk ikke ny kontrakt med Friidrettsforbundet. Men både Anstein Gjengedal, leder i påstalenemnda i Antidoping Norge, og friidrettspresident Svein Arne Hansen slo fast at saken også handler om etikk og moral.

- Jeg synes det er positivt at de tar såpass avstand fra denne typen holdninger, og det føles godt at de har trodd på det jeg har sagt, sier Einar Inge Aasen (30) til Dagbladet.

Aasen er den tidligere landslagsløperen og Petar-eleven som sto fram med sin historie i Dagbladet 29. november i fjor.

- Knusende Gjengedal gjorde det i går også klart at Antidoping Norge ikke tror på Vukicevic når han sier at ekskona hans har manipulert e-postkorrespondanse som er sentral i saken.

- Den kommentaren er knusende, mener Aasen.

Aasen ble utsatt for et voldsomt medietrykk etter at han fortalte om hvordan han var med Petar Vukicevic på treningsleir ved årsskiftet 2001/2002.

- Mens han og jeg var alene på hotellrommet begynte plutselig Petar å snakke om doping. Han ba meg ikke direkte om å bruke doping. Men han fortalte hva vi måtte gjøre hvis jeg skulle dope meg, sa Aasen til Dagbladet.

- Petar kan ikke huske en samtale som kan ha blitt misforstått slik Aasen sier, opplyste Vukicevics advokat Vidar Strømme den gang.

- Klager til PFU - Jeg synes de fleste mediene har vært veldig hyggelige - seinest i går fikk jeg ros fra en journalist for at jeg sto fram. Men det er ting jeg reagerer på, sier Aasen - som nå vil klage Aftenposten inn til Pressens faglige utvalg.

Aasen vil klage inn en artikkel som sto på trykk 7. desember i fjor (se faktaboks til høyre). I avisa sår utøvere tvil om hvorvidt det Aasen sa til Dagbladet stemmer.

Aasen sier han aldri fikk muligheten til å gi tilsvar til saken.

- Jeg fikk ikke muligheten til å kommentere den saken, noe jeg stusser veldig over og synes er merkelig. Jeg burde fått muligheten til å svare for det som kommer på trykk der, sier Einar Inge Aasen til Dagbladet.

- Privat informasjon Einar Inge Aasen reagerer også på at Aftenposten-journalist Arne Hole skal ha gitt ham private opplysninger da han ville gjøre et intervju med Aasen, opplysninger som eks-utøveren ikke hadde bedt om eller interesse av.

Dagbladet er kjent med hva slags opplysninger dette er, men trykker ikke disse av hensyn til de berørte.

- Alle mediene har holdt kortene tett til brystet, bortsett fra Aftenposten - som har fortalt svært mye, også privat informasjon om involverte personer som ikke har noe med denne saken å gjøre, sier Aasen til Dagbladet.

- Hva jeg har sagt til Aasen har jeg ingen kommentar til. Jeg har ikke sagt noe på trykk som jeg ikke kan stå for, sier journalist Arne Hole i Aftenposten til Dagbladet.

- Har du sagt noe som ikke er på trykk som du ikke kan stå for?

- Jeg er journalist. Det er det som står på trykk som teller. Hva jeg sier i private samtaler med folk har jeg ingen kommentar til.

- Kan ikke huske Det står ikke i Aftenposten-artikkelen om hvorvidt avisa har forsøkt å kontakte Aasen. Aftenpostens sportssjef Bertil Valderhaug sier de vil ta en PFU-klage til etterretning.

- Kontaktet dere Aasen før saken sto på trykk?

- Det kan ikke journalisten som skrev saken huske om vi gjorde. Vi opplever saken som et svar på Aasens eget utspill der han håpet at flere skulle stå fram. Det er ikke dermed sagt at alle som står fram er enige med ham, sier Valderhaug til Dagbladet.

- Jeg er litt overrasket over at vi får vite om PFU-saken fra Dagbladet, Aasen er hjertelig velkommen til å ringe oss. Dette var bare en liten del av en sak som handlet om Petar Vukicevic, og ikke om Aasen.

Sportssjef Valderhaug kjenner ikke til samtalene mellom Aasen og Hole, og henviste til Hole for en kommentar om disse.

- INGEN KOMMENTAR: Arne Hole, sportsreporter i Aftenposten, vil ikke kommentere hva han har sagt til Einar Inge Aasen. Foto:  Anders Knudsen
- INGEN KOMMENTAR: Arne Hole, sportsreporter i Aftenposten, vil ikke kommentere hva han har sagt til Einar Inge Aasen. Foto: Anders Knudsen Vis mer