HJEMME I NORGE: Petar Vukicevic er tilbake fra treningsleir i Sør-Afrika, og var i et møte med Friidrettsforbundet i dag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HJEMME I NORGE: Petar Vukicevic er tilbake fra treningsleir i Sør-Afrika, og var i et møte med Friidrettsforbundet i dag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Petar Vukicevic permittert etter oppvaskmøte

Grillet om omstridte e-poster i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petar Vukicevic har forklart seg for Friidrettsforbundet i dag. Det bekrefter hans advokat Vidar Strømme overfor Dagbladet.

Den profilerte treneren permitteres mens etterforskningen av ham pågår.

- Petar permitteres mens undersøkelsene til Friidrettsforbundet pågår. Det er naturlig og i alles interesse. Vi er enige om å komme til bunns i saken, og vi er glade for at Antidoping Norge vil gjennomføre granskningen, sier Strømme til Dagbladet.

Bråket startet da Vukicevic i et intervju med Dagbladet bekreftet at han hadde forhørt seg om forbudte stoffer, som Dagbladet publiserte i sin helhet i forrige uke. Dette skjedde fra 2001 - 2003, og Vukicevic har bekreftet at han forhørte seg hos trenerkompisen Srdjan Djordjevic.

Vukicevic selv vil ikke kommentere saken i dag, ifølge hans advokat.

Vil samarbeide Til stede på møtet var friidrettspresident Svein-Arne Hansen, generalsekretær Kjetil Hildeskor i Friidrettsforbundet, Petar og hans advokat.

- Vi vil samarbeide på alle punkter, understreker Strømme overfor Dagbladet.

Vukicevic har hevdet at e-postene der han forhører seg om veksthormoner og testosteron, som Dagbladet publiserte i sin helhet på lørdag, er manipulert av ekskona. Hun nekter for dette.

Samme forklaring - Ingenting er forandret i forhold til e-postene, sier Vidar Strømme til Dagbladet.

Også Petars ekskone Turid Syftestad har forklart seg om e-postsaken i dag - hun har vært i en lengre samtale med Antidoping Norge, som hun varslet om e-postene i fjor.

Petar Vukicevic ble i forrige uke kalt hjem fra en treningssamling i Sør-Afrika for å forklare seg om saken.

- Petar Vukicevic har vist samarbeidsvilje i forhold til disse alvorlige anklagene. Vi må imidlertid se saken i sammenheng med idrettens etiske verdier. Slik saken er nå har vi permittert Vukicevic fram til Antidoping Norge kommer med en konklusjon på sine undersøkelser, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen.

Friidrettsforbundet sier at de anmoder Antidoping Norge om å prioritere denne saken.

E-POSTENE: Dette er e-postene som Vukicevic i dag har forklart seg om. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
E-POSTENE: Dette er e-postene som Vukicevic i dag har forklart seg om. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer