Peter (26) konverterte til islam i fangenskap - nå hevder IS å ha drept ham

Skal ha kommet en ny halshuggingsvideo fra ekstremistene.

BLE MUSLIM:  Peter Kassig har vært i fangenskp i ett år, og skal ha konvertert til islam. Han ser nå ut til å være IS' siste dødsoffer blant vestlige gisler. Foto: Foto: AP Photo/Courtesy Kassig Family
BLE MUSLIM: Peter Kassig har vært i fangenskp i ett år, og skal ha konvertert til islam. Han ser nå ut til å være IS' siste dødsoffer blant vestlige gisler. Foto: Foto: AP Photo/Courtesy Kassig Family Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Den amerikanske hjelpearbeideren Peter Kassig er drept av Den islamske staten (IS), hevder opprørsgruppa i en ny video ifølge AFP.

På videoen står en maskert opprører ved et hode og hevder han har halshogd Kassig.

Hjelpearbeider Kassig reiste til Midtøsten som hjelpearbeider. Kassig ble i begynnelsen av oktober vist frem på en IS-video og truet med henrettelse.

Videoen, som ble lagt ut på internett, viste først henrettelsen av det britiske gisselet Alan Henning. Deretter ble Kassig vist frem som den neste IS truet me då ta livet av. 

Kassigs familie ønsket først ingen publisitet rundt bortføringen. Først da han dukket opp i en video som viste drapet på den britiske hjelpearbeideren Alan Henning i begynnelsen av oktober, lot familien seg intervjue.

Kassig, fra den amerikanske delstaten Indiana, truet med å bli henrettelse dersom den USA-ledede koalisjonen ikke stanset sine bombeangrep i Syria og Irak. Han ble tatt til gissel i 2013. 

USA startet sine angrep mot IS i Irak i august, etter å ha blitt bedt om hjelp fra den irakiske regjeringen. I slutten av september utvidet USA operasjonen sammen med arabiske land til å omfatte IS i Syria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer