Peter (29) reddet livet på kjølerommet da helvete brøt løs

Utøya-kokken sto en time i to grader og ventet på at livet skulle ta slutt.

REDDET LIVET: Kokken Peter Dyredal Nielsen (29) gjemte seg inne på kjølelageret på utøya for å slippe unna skytinga. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
REDDET LIVET: Kokken Peter Dyredal Nielsen (29) gjemte seg inne på kjølelageret på utøya for å slippe unna skytinga. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da massemorderen Anders Behring Breivik (32) først åpnet ild fredag ettermiddag, sto den erfarne kokken og lagde kveldsmat til ungdommene som i ytringsfrihetens navn viet sommerferietid til politisk leir på Utøya. Først trodde han smellene var fra kinaputter.

Raskt skjønte han at det var alvor.

- Jeg tok en vurdering. Framfor å løpe ut på øya, gjemte jeg meg på kjølerommet. Huset jeg var i ligger midt på øya, men jeg måtte ta en avgjørelse. Og den reddet livet mitt, sier Peter Dyredal Nielsen (29) til Dagbladet.

«Jeg elsker deg» Han forteller at det 2 x 2,5 meter store kjølerommet holdt to grader. Det var fullt av mat, og knapt nok mulig å bevege seg.

- Jeg sto og ventet på å dø. Kroppen går inn i overlevelsesmodus. Hvis han hadde kommet, ville jeg ikke vært her nå, sier Dyredal Nielsen.

- Hva tenkte du på?

- Jeg sto der sammen med et kjærestepar. De sa «jeg elsker deg» til hverandre. Vi prøvde å tenke på hva som ville skje om vi overlevde, hvordan morgendagen ville bli, sier Nielsen:

61 minutter - Jeg forsøkte å be, men jeg tror ikke på Gud. Jeg spurte meg selv - hva skjer nå?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer