Demens

Peter kunne ikke huske deres første bryllup

Alzheimerspasient fridde til kona på nytt.

BRYLLUP NUMMER 2: Lisa og Peter giftet seg for andre gang. Foto: Dan Brehant Photography LLC / @earthandsunco Vis mer
Publisert

Peter Marshall (56) fra Connecticut i USA har fått påvist alzheimers sykdom. En form for demens som vanligvis rammer mennesker i 60-åra og oppover, men noen få får sykdommen i tidligere alder.

Peter er gift med kona Lisa (54), som forteller at det var hjerteskjærende å få beskjeden om at ektemannen hennes var blitt rammet av demens.

- Fryktelig

- Det har vært fryktelig, men jeg har gjort mitt beste for å være positiv og fokusere på å ta én dag av gangen. Mantraet mitt har alltid vært å aldri angre på noe, sier Lisa til Washington Post.

I januar begynte Peters tilstand å forverre seg raskt. Lisa forsøkte å gjøre det beste ut av det, og en dag paret satt og så på en bryllupsscene på TV, spurte Peter om hun hadde lyst til å gifte seg med ham.

Lisa svarte ja, og håpet at Peter kom til å huske frieriet dagen etter.

Det gjorde han ikke. Han husket heller ikke deres første bryllup.

- De siste seks månedene har han egentlig bare sett på meg som hans favorittpleier, sier Lisa.

Hjertevarmt bryllup

Lisa var klar over at Peter snart ikke ville huske henne lenger. Hun bestemte seg for å ta ham på ordet, og begynte å organisere deres andre bryllup.

Hun snakket med dattera, Sarah Brehant, som jobber som bryllupsplanlegger. Dattera og svigersønnen, Dan Brehant, sa de kunne organisere hele bryllupet for dem. De kontaktet en rekke småbedrifter for å få hjelp til å organisere bryllupet i løpet av seks uker.

Alle meldte seg frivillige til å hjelpe, gratis.

KAOS: En gjest i bryllupet fanget det skremmende øyeblikket elefanten går berserk. Video: Kameraone. Vis mer

- Det var magisk

26. april sto Peter og Lisas andre bryllup for tur.

Da Lisa gikk til alteret iført brudekjolen ble sangen «Unforgettable» spilt av.

Paret ble viet av demenesspesialisten som hjalp Lisa med å sette opp en behandlingsplan for Peter. Det endte med at begge sa ja, og ga hverandre et kyss.

- Det var magisk, akkurat som i et eventyr, se Lisa i en bryllupsvideo, som ligger på YouTube.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer