Peter Madsen overfalt i fengsel - ber om overføring

Ubåtbygger Peter Madsen, dømt for drapet på journalisten Kim Wall, skal ha blitt overfalt i fengselet. Nå ber han om overføring.

OVERFALT_ Ubåteier Peter Madsen kommer i land i Dragør Havn den 11. august 2017 etter at ubåten hans sank i Køge Bugt. Han sa da at en ulykke om bord forårsaket journalisten Kim Walls død. Foto: Bax Lindhardt / NTB scanpix Danmark / NTB scanpix
OVERFALT_ Ubåteier Peter Madsen kommer i land i Dragør Havn den 11. august 2017 etter at ubåten hans sank i Køge Bugt. Han sa da at en ulykke om bord forårsaket journalisten Kim Walls død. Foto: Bax Lindhardt / NTB scanpix Danmark / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var Folketidende som først skrev at en 47-årig innsatt onsdag kveld var havnet i en uoverensstemmelse med en 18-åring i Storstrøm Fengsel, og at 18-åringen deretter var siktet for vold.

Dette bekrefter hans advokat, Betina Hald Engmark, til danske BT.

- Jeg har snakket med min klient, og jeg kan bekrefte at han ble overfalt i går. Han har det etter omstendighetene ok, skriver Engmark i en SMS.

Hun opplyser også at Madsen har ytret ønske om å bli overført til et nytt fengsel.

- Vi har i lengre tid søkt om en overføring til Herstedvester, skriver advokaten ifølge BT.

Herstedvester er ifølge avisa den danske kriminalomsorgens psykiatriske spesialinstitusjon for fengsels- og forvaringsdømte. Her sitter noen av Danmarks hardest dømte kriminelle. Totalt har fengselet omkring 150 innsatte.

Storstrøm Fengsel er der 47-årige Peter Madsen soner dommen for drapet på den svenske journalisten Kim Wall.

Det skjedde to dager før årsdagen for den skjebnesvangre dagen Wall ble med Madsen ut i ubåten hans. Hun ble senere funnet drept og partert, og Madsen er dømt til livsvarig fengsel for drapet.

Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland Falsters Politi ville ikke si noe om offerets identitet. Han bekreftet kun at en 47-årig innsatt er blitt overfalt i klammeri med en annen innsatt, hvorpå sistnevnte er siktet for vold.

47-åringen har fått behandling for en skade i ansiktet, men er tilbake i fengselet igjen. Det er ikke brukt slagvåpen.

Politiet har en idé om bakgrunnen for volden, men ønsker ikke å si noe om hva det er.

Madsen anket bare straffeutmålingen i saken, og Østre Landsret i København har satt av tre dager til ankesaken 5., 12. og 14. september.

Madsen er funnet skyldig i å ha mishandlet den 30 år gamle journalisten om bord i den selvbygde ubåten sin, for så å drepe henne og dumpe det parterte liket i sjøen.

Dommer Anette Burkø beskrev det i kjennelsen 25. april som «et kynisk og planlagt seksuelt overgrep og drap av særdeles brutal karakter på en tilfeldig kvinne».

RETTSSAK: Rettssaken mot Peter Madsen fortsetter. Han er tiltalt på drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Dette er saken. Video: NTB Scanpix/NTB Scanpix Danmark/Frida Andersen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer