Peter Madsen tilstår partering av Kim Wall

Ubåt-Madsen endrer forklaring fullstendig. Hevder den svenske journalisten døde av kullosforgiftning.

NY FORKLARING: Oppfinner Peter Madsen har kommet med en helt ny forklaring på hva som skjedde med Kim Wall. Ifølge han døde hun av kullosforgiftning før han parterte henne og dumpet henne på sjøen. Foto: AFP PHOTO / Scanpix Denmark / Bax Lindhardt / NTB Scanpix
NY FORKLARING: Oppfinner Peter Madsen har kommet med en helt ny forklaring på hva som skjedde med Kim Wall. Ifølge han døde hun av kullosforgiftning før han parterte henne og dumpet henne på sjøen. Foto: AFP PHOTO / Scanpix Denmark / Bax Lindhardt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Peter Madsen (46), som er siktet for drap og likskjendig av den svenske journalisten Kim Wall (30), tilstår at han parterte kvinnen.

Madsen har tidligere forklart at Wall døde da hun fikk en luke i hodet, men har nå endret forklaring fullstendig, ifølge en pressemelding fra politiet.

Nekter for drap

Han sier nå at Wall døde av kullosforgiftning i ubåten da han selv var på ubåtens dekk. Han har erkjent at han etter det parterte liket hennes og dumpet resten i havet i Køge Bugt utenfor København. Han sier forgiftningen var et uhell.

- Denne forklaringen gjør at politiet henter inn diverse supplerende erklæringer fra rettsmedisinerne, så vel som forsvarets ubåteksperter, sier visepolitiinspektør Jens Møller Jensen, ifølge NTB.

Tidligere har han nektet for at han rørte liket bortsett fra å dumpe det på sjøen.

Siktelsen mot Madsen er dessuten utvidet til også å omfatte seksuell omgang under særdeles skjerpende omstendigheter. Det er knyttet opp mot stikkskader hun er påført i underlivet, opplyser dansk politi.

Madsen nekter fortsatt for å ha drept Wall og for seksuell omgang, og har forklart at han parteringen var en panikkhandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer