Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Peter Madsen tilstår partering av Kim Wall

Ubåt-Madsen endrer forklaring fullstendig. Hevder den svenske journalisten døde av kullosforgiftning.

NY FORKLARING: Oppfinner Peter Madsen har kommet med en helt ny forklaring på hva som skjedde med Kim Wall. Ifølge han døde hun av kullosforgiftning før han parterte henne og dumpet henne på sjøen. Foto: AFP PHOTO / Scanpix Denmark / Bax Lindhardt / NTB Scanpix
NY FORKLARING: Oppfinner Peter Madsen har kommet med en helt ny forklaring på hva som skjedde med Kim Wall. Ifølge han døde hun av kullosforgiftning før han parterte henne og dumpet henne på sjøen. Foto: AFP PHOTO / Scanpix Denmark / Bax Lindhardt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Peter Madsen (46), som er siktet for drap og likskjendig av den svenske journalisten Kim Wall (30), tilstår at han parterte kvinnen.

Madsen har tidligere forklart at Wall døde da hun fikk en luke i hodet, men har nå endret forklaring fullstendig, ifølge en pressemelding fra politiet.

Nekter for drap

Han sier nå at Wall døde av kullosforgiftning i ubåten da han selv var på ubåtens dekk. Han har erkjent at han etter det parterte liket hennes og dumpet resten i havet i Køge Bugt utenfor København. Han sier forgiftningen var et uhell.

- Denne forklaringen gjør at politiet henter inn diverse supplerende erklæringer fra rettsmedisinerne, så vel som forsvarets ubåteksperter, sier visepolitiinspektør Jens Møller Jensen, ifølge NTB.

Tidligere har han nektet for at han rørte liket bortsett fra å dumpe det på sjøen.

Siktelsen mot Madsen er dessuten utvidet til også å omfatte seksuell omgang under særdeles skjerpende omstendigheter. Det er knyttet opp mot stikkskader hun er påført i underlivet, opplyser dansk politi.

Madsen nekter fortsatt for å ha drept Wall og for seksuell omgang, og har forklart at han parteringen var en panikkhandling.

Fengsles videre

Den utvidede siktelsen er basert på forklaringer Madsen har gjort i avhør med politiet 14. oktober. Madsen nekter fortsatt for å ha drept Wall. I de første avhørene da han ble pågrepet i august, forklarte Madsen at han hadde satt av Kim Wall på land ved Køge bugt. Politiet trodde ikke på ham, og siktet ham for uaktsomt drap. Siden har flere kroppsdeler blitt funnet.

Saken mot Madsen er nå forhåndsberammet, og er satt opp i København tingrett. Det er satt av åtte dager til rettssaken, som starter 8. mars, skriver NTB,

- Vi er kommet såpass langt i etterforskningen at vi regner med å være ferdige til denne datoen, opplyste politiet på en pressekonferanse mandag.

Politiet har undersøkt Madsens klær for DNA-materiale fra Kim Wall, noe de også har funnet. Dette er imidlertid mindre interessant nå som Madsen har tilstått parteringen, opplyser politiet.

Enig om fengsling

Ifølge Aftonbladet ble han tidligere i dag enig med påtalemyndigheten om fengslingsforlengelse fram til 15. november.

Tirsdag skulle Peter Madsen nok en gang møtt i retten for å forhandle om varetektsfengsling, men aksepterte altså videre varetekt.

- Jeg har nettopp gitt beskjed til statsadvokaten at min klient er innforstått med en forlengelse på samme grunnlag som tidligere, fram til den 15. november. Jeg har ikke ytterligere kommentarer, sier forsvarer Betina Hald Engmark til Danmarks Radio.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!