Peter Madsen og ubåt-mysteriet:

Peter Madsens advokat: - Politiets forklaring er feil

Politiet erkjenner at de burde formulert seg mer presist.

MISFORSTÅTT: Ifølge Peter Madsens advokat, Betina Hald Engmark, er politiets pressemelding som forklarer Kim Walls død direkte feil. Politiet mener derimot at de har formidlet hovedinnholdet i Madsens forklaring. Foto: AFP Photo / Scanpix Denmark / Bax Lindhardt / Denmark OUT / NTB Scanpix
MISFORSTÅTT: Ifølge Peter Madsens advokat, Betina Hald Engmark, er politiets pressemelding som forklarer Kim Walls død direkte feil. Politiet mener derimot at de har formidlet hovedinnholdet i Madsens forklaring. Foto: AFP Photo / Scanpix Denmark / Bax Lindhardt / Denmark OUT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Peter Madsen (46) har, ifølge politiet, avgitt en forklaring om at journalisten Kim Wall (30) døde av kullosforgiftning i ubåten mens han selv befant seg på dekk den 10. august i år. Det fremkom i en pressemelding som ble utsendt av Københavns politi i forrige uke.

Nå sier Madsens advokat, Betina Hald Engmark, til BT at politiets forklaring er «direkte feil».

- Min klient forklarte at det var et lufttrykk med mye eksosgasser i ubåten, og at en av dem kunne ha vært karbonmonoksid (kullos). Han sa ikke at det var årsaken til at hun omkom. Han har derimot sagt at han ikke kjenner til dødsårsaken, sier hun.

Til TV2 sier forsvarsadvokaten at politiet har spekulert i forklaringen hans. Hun sier at Madsen forklarte at han befant seg i ubåtens tårn mens Wall var nede i bunnen av fartøyet, at det var lufttrykk og eksosgasser i luften.

- Klienten min vet ikke hvordan hun døde. Jeg var tilstede under politiavhøret, har lest igjennom hele forklaringen, og ikke på et eneste tidspunkt har han sagt at han vet hvordan hun døde, sier hun.

Les også: Ubåt-Madsen skal ha avslørt makaber plan for bekjente: - Vanskelig å finne der

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer