Peter Madsens overraskende valg: - Han orker ikke kjempe mer

Ubåt-Madsen anker ikke skyldspørsmålet etter at han ble dømt for drapet på Kim Wall.

ANKER: Peter Madsen anker straffeutmålingen på livstid i fengsel etter å ha blitt dømt for drapet på Kim Wall. Han anker ikke drapsdommen, men straffen på livstid. Det er ikke en erkjennelse av skyld, sier hans forsvarer. Foto: www.deadlinepress.dk
ANKER: Peter Madsen anker straffeutmålingen på livstid i fengsel etter å ha blitt dømt for drapet på Kim Wall. Han anker ikke drapsdommen, men straffen på livstid. Det er ikke en erkjennelse av skyld, sier hans forsvarer. Foto: www.deadlinepress.dk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For snart to uker siden, den 25. april, falt den nådeløse dommen mot drapsdømte Peter Madsen (47).

Den danske ubåtkapteinen ble dømt til livstid i fengsel for drap, likskjending og seksuell mishandling av den svenske journalisten Kim Wall (30).

Madsen har hele tida nektet for å ha drept Wall, og hevdet at han bare kastet liket på sjøen. Madsen har siden Kim Wall ble drept i august i fjor hatt en rekke ulike forklaringer på hvordan Wall døde og ble ikke trodd i retten på at han ikke sto bak.

- Erkjenner ikke drap

Madsen anket dommen på stedet under avsigelsen i København byrett, men saken tok i dag en overraskende vending før ankefristen på to uker går ut på nå på onsdag.

Madsen anker ikke skyldspørsmålet, bare straffeutmålingen på livstid i fengsel. Påtalemyndigheten står fast ved tingrettens dom på livstid, men Madsen krever mildere straff.

Derfor vil anken bare behandle straffens omfang og ikke vurdere bevisene på nytt eller ta opp spørsmålet om Madsen er skyldig eller ikke.

Det er ikke en erkjennelse av skyld, sier Madsens forsvarer Betina Hald Engmark mandag kveld, timer etter at avgjørelsen ble kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer