Peter Mangs etterforskes for flere drap i Malmö

Et av ofrene mottok kort tid før drapet en mystisk telefonoppringning fra en skytterklubb.

KNYTTES TIL FLERE DRAP: Peter Mangs kan ha vært involvert drapene på to menn av utenlandsk opprinnelse i Malmö i 2003. Foto: Expressen.
KNYTTES TIL FLERE DRAP: Peter Mangs kan ha vært involvert drapene på to menn av utenlandsk opprinnelse i Malmö i 2003. Foto: Expressen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svensk politi etterforsker nå om Peter Mangs, som er siktet for ett drap og fem drapsforsøk i Malmö, kan knyttes til flere uløste drap.

Undersøkes for dobbeltdrap Blant de uløste sakene svensk politi nå undersøker om 38-åringen kan ha vært involvert i, er drapene på to menn av utenlandsk opprinnelse i Malmö i 2003, skriver Svenska Dagbladet.

13. juni 2003 ble en 66 år gammel mann med iransk bakgrunn drept i sin leilighet i Gånglåtsvägen i området Lindängen i Malmö. En og en halv måned senere ble en 23-åring av irakisk-syrisk bakgrunn skutt og drept utenfor hjemmet sitt i samme gate.

Politiet har trodd det var snakk om et dobbeltdrap utført av samme gjerningsperson. Begge ble drept med våpen av kaliber 9 mm.

Peter Mangs er godt kjent i området drapene ble begått. Han bodde i Gånglåtsvägen i oppveksten, og i Lindängen i 2001.

- Saken mot ham har styrket seg siden jeg besluttet meg for pågripelse, sier aktor Solveig Wollstad til Expressen.

Mystisk telefon Avisa skriver videre at Mangs syntes uberørt av situasjonen under rettsforhandlingene i går. Iført bukser fra kriminalomsorgen og ei beige skjorte, satte han seg rolig ned ved siden av forsvarer Christina Brink.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer