Peter Mangs i fengslingsmøte

Nekter på samtlige tiltalepunkter. Aktor frykter drapsfaren og bevisunndragelse.

NYE ANKLAGER: Lasermannen Peter mangs sitter nå i fengslingsmøte med nye mistanker mot seg.
NYE ANKLAGER: Lasermannen Peter mangs sitter nå i fengslingsmøte med nye mistanker mot seg.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag skulle tiltalen mot Peter Mangs leveres inn til Malmö tingrett. I stedet er det innledet et nytt fengslingsmøte, skriver Expressen.se.

SISTE: Den mistenkte Malmö-skytteren er siktet for ytterligere to drap og må sitte i varetekt fram til 4. januar, melder NTB.
Mangs selv fortrakk ikke en mine da den nye siktelsen ble lest opp for ham i tingretten i Malmö i dag. Politiet har fortsatt ikke funnet noen klare motiver.

Tipsflom Politiet i Malmö hadde på det meste 18 personer i arbeide for å ta hånd om tipsene som kom inn i saken. Til sammen er det kommet inn rundt 1200 tips. Rundt 600 tips kom inn i perioden 21. til 30. oktober.

Peter Mangs ble i november pågrepet og mistenkt for å være mannen som spredte frykt og død med sine skudd mot tilfeldige ofre i Malmö. Han nekter straffskyld.

Aktor Solveig Wollstad har begjært Mangs for til sammen ti drapsforsøk og tre drap. Mangs nekter for samtlige anklager.

Fengslingsmøtet startet klokka ni i morges på politihuset i Malmö.

Utgjør en fare og kan ha alvorlige lidelser Mangs ble pågrepet 9. november om mistenkt for ett drap og fem drapsforsøk. Nå er mistankene utvidet. Aktor Solveig Wollstad begrunner sin fengslingsbegjæring med at det er risiko for at Mangs forspiller bevis og utgjør en fare, om han slippes på frifot fram til rettssaken starter.

Siste drap i fjor Peter Mangs har via sin advokat meddelt at han benekter samtlige tiltalepunkter fra november og de nye som i dag framlegges. De to drapene som Mangs nå er mistenkte for skjedde for sju år siden. Da ble Koors Effatian (65) funnet skutt og drept i sitt hjem den 13. juni 2003. Litt over en måned seinere, den 28. juli, ble Firas Al-Sharia (23) skutt i hodet da han låste seg ut av sin leilighet.

Den siste drapet Mangs er mistenkt for, er drapet på 20 år gamle Trez West den 20. oktober 2009. Mangs har vært underlagt en mindre psykisk utredning som viser at han kan lide av en alvorlig psykisk forstyrrelse.

Pressekonferanse Politiet i Malmö holdt tirsdag klokken 11 en pressekonferanse i sakens anledning.

- Jeg er 100 prosent sikker på at det er Mangs, sier skredderen Naser Yazdanpanah. I følge Expressen, er kredderen er én av de politiet mistenker er blitt beskutt av Mangs.

Dagbladet følger saken