Peter Mangs' våpen er blitt brukt under Malmö-skyting

Minst ett av siktedes to våpen kan knyttes til skyteepisodene. Politiet spanet i to uker.

MINNES: Et kors og blomster på stedet der Trez Persson West ble skutt og drept i oktober 2009. Foto: Johan Nilsson / Scanpix
MINNES: Et kors og blomster på stedet der Trez Persson West ble skutt og drept i oktober 2009. Foto: Johan Nilsson / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Expressen avslører i dag at ett av de to våpnene politiet beslagla hos Peter Mangs (38), som er siktet for drap og drapsforsøk i Malmö, er blitt brukt under skyteepisodene som har terroristert byen.

Statens kriminaltekniska laboratorium har prøveskutt våpene - en Glock 9MM og en 22. kaliber pistol - og kunnet bekrefte at ett av våpnene har vært i bruk, ved minst en av skyteepisodene.

Spanet i to uker Kriminalteknikerne har prøveskutt våpnene og undersøkt kulene. Det er gjennom disse undersøkelsene de har kommet til den, for Mangs, potensielt avgjørende konklusjonen.

38-åringen ble pågrepet på sin bopel lørdag kveld.

Ifølge Sydsvenskan hadde politiet hatt den våpeninteresserte einstøingen under oppsikt i omkring to uker da de slo til.

En nabo sier nemlig at han da ble kontaktet av politiet, som spurte om de kunne benytte leiligheten hans.
Kan ha Asperger Mangs blir betegnet som en tilbaketrukket, våpeninteressert mann - men samtidig med stor interesse for musikk og håndtverk.

Mangs' far har tidligere opplyst at 38-åringen hele sitt liv har kjempet med et Asperger-lignende syndrom.

SIKTET FOR DRAP OG DRAPSFORSØK: Og et av Peter Mangs' våpen har vært i bruk under minst en av skyteepisodene i Malmö. Foto: Privat
SIKTET FOR DRAP OG DRAPSFORSØK: Og et av Peter Mangs' våpen har vært i bruk under minst en av skyteepisodene i Malmö. Foto: Privat Vis mer

- Men han har aldri ønsket å bli klassifisert som en som lider av Asperger syndrom. Så han har aldri bedt om å få sjekket seg. Han vil ikke ha den diagnosen, men sykdommen har gjort at han alltid har hatt vanskeligheter med å få kontakt med mennesker, sa faren.

Peter Mangs er siktet for drapet på Trez West Persson (20) i oktober i fjor og for sju drapsforsøk. Nå jakter politiet en mulig medhjelper, som kan ha hjulpet snikskytteren med å plukke ut hans ofre.

AKSJONERER: Politiet pågrep Mangs på lørdag kveld. Foto: Expressen
AKSJONERER: Politiet pågrep Mangs på lørdag kveld. Foto: Expressen Vis mer