- Peter nektet å la seg true til å lese opp propaganda for Den islamske stat

Leser ikke opp propagandatale i henrettelsesvideoen.

STO IMOT: Abdul-Rahman Peter Kassig skal ha nektet å føye seg etter sine kidnappere helt til det siste. Foto: Reuters / NTB scanpix
STO IMOT: Abdul-Rahman Peter Kassig skal ha nektet å føye seg etter sine kidnappere helt til det siste. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en ny video kommer den britiske IS-terroristen «Jihadisten John» med de hittil mest konkrete truslene fra Den islamske stat om terrorangrep i Vesten, før videoen viser henrettelsen av det som skal være 18 piloter fra Bashar al-Assads syriske hær - og hodet til den drepte amerikanske hjelpearbeideren Peter Kassig.

Men ulikt tidligere vestlige gisler viser IS imidlertid ikke selve henrettelsen av Kassig, ei heller leser han opp noen propagandauttalelse slik tidligere gisler har gjort.

Tidligere vestlige gisler er blitt tvunget til å framføre en propagandatale for IS før de er blitt henrettet.

Sterke prinsipper Det spekuleres flittig i internasjonale medier om årsaken til fraværet av en slik tale var at Kassig motsatte seg kidnappernes trusler helt til slutten. Til Bloomberg sier en ikke navngitt amerikansk tjenestemann at de anter aet Kassig nektet å samarbeide med kidnapperne. Michael Downey, en kompis av Kassig, sier til Daily Telegraph at han også tror at Kassig sto imot.

- Han var en mann med sterke prinsipper, som aldri ville gitt etter for trusler fra bøller som dette. Han valgte aldri den lette utveien, sier Downey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer