Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Petersen: - Håper på tøffere Israel-linje fra Bush

Utenriksminister Jan Petersen (H) håper president George W. Bush vil føre en mer aktiv Midtøsten-politikk når han ikke trenger å tenke på gjenvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg håper Bush i sin andre presidentperiode vil legge mer vekt på det internasjonale samarbeidet, og jeg håper inderlig han vil legge større vekt på å få til en løsning i Midtøsten. Han står friere i forhold til Israel-lobbyen i USA enn han ville gjort hvis han skulle tenke på gjenvalg. Om han vil utnytte denne muligheten gjenstår å se, men vi som er nære allierte må være tydelige på at han bør gjøre det, sier Petersen til NTB.

Han understreker at Bush har et klarere mandat fra velgerne denne gangen, ettersom han ser ut til å ha flertallet av dem bak seg og dessuten en klar valgseier i Florida.

Høyre har nære vennskapsbånd til det republikanske partiet i USA, men Jan Petersen har ikke gitt uttrykk for støtte til noen av kandidatene i valgkampen.

- Det er amerikanerne som velger sin president, og begge kandidater har styrker og svakheter, sier han.

Jan Petersen mener valgresultatet viser at krigen i Irak ikke har svekket Bush.

- Han har fått et tydeligere mandat fra velgerne og fått tilslutning både til sin innenrikspolitiske og utenrikspolitiske linje. Det har vært en svakhet ved Kerry at han har vært tydeligere på hva han ville gjort i fortiden, i forhold til hva han vil gjøre i framtiden, sier han. (®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media