Petersen for Powell

Utenriksminister Jan Petersen stilte seg fullt og helt bak USAs bevis mot Irak da han redegjorde i Stortinget i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksminister Jan Petersen oppfordret i dag Stortinget til å verne om Natos kollektive sikkerhetssystem. I sin utenrikspolititiske redegjørelse refset Petersen Tyskland, Frankrike og Belgia for å blokkere alliansens planlegging av støtte til Tyrkia.

Samtidig satte Petersen godkjent-stempel på informasjonen hans amerikanske kollega Colin Powell ga FNs sikkerhetsråd forrige uke.

- Vi kan ikke lukke øynene for Powells redegjørelse, sa utenriksministeren, som mente det bare er kommet innvendinger mot noen få av punktene i USAs bevisførsel mot Saddam Hussein.

Håper ennå

Trass i den overhengende faren for krig, understreket han at det fortsatt er muligheter for en diplomatisk og politisk løsning.

- De neste dager og uker vil bli helt avgjørende for den videre utvikling i Irak-spørsmålet. Vi står overfor en svært alvorlig situasjon, og må være forberedt på at USA og Storbritannia med støtte fra flere andre land vil være villige til å sette makt bak kravene dersom regimet i Bagdad ikke samarbeider fullt ut, sa Petersen.

- Hvis Irak ikke har noe å skjule, hvorfor samarbeider landet da ikke med våpeninspektørene, spurte han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer