Petersen hamret løs på Ap

Høyre-leder Jan Petersen levner ingen tvil om at han ønsker seg Arbeiderpartiet som hovedmotstander i valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Store deler av landsmøtetalen i dag var rettet mot regjeringspartiet, mens han rakk ut en hånd til Kristelig Folkeparti og Venstre. Petersen slo fast at Høyre vil ha regjeringsmakt, for å danne et alternativ til Ap-regjeringen.

- Og hvilken regjeringsmakt? Jeg har bare en Plan A: Vi har gode erfaringer fra samarbeid med Kristelig Folkeparti og Venstre. La oss søke sammen med dem igjen, sa han, og fikk solid applaus fra forsamlingen på Oslo Plaza. Utover dette brukte han ikke tid på å snakke om regjeringsspekulasjoner.

Petersen var forsiktig med å kritisere sentrumspartiene, bortsett fra å refse dem for skatte- og avgiftsøkningene i fjorårets budsjettavtale med Ap. Han konsentrerte seg i stor grad om Høyres hjertesaker i valgkampen: Skole og skatt, hele tiden sett i forhold til Arbeiderpartiet.

Refset Ap

- Arbeiderpartiet snakker om å «gi skattelettelser». Men skattelette å la folk beholde mer av sine egne penger. Skattelette handler om å la hver enkelt familie få bestemme mer, sa han, og tegnet et bilde av en samlet norsk befolkning som er «trette av Norges skyhøye skattenivå».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer