Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Petersen: Rød-Larsen må styres

Slik kommenterer Høyre-leder Jan Petersen utnevnelsen av den tidligere planleggingsministeren som rådgiver for Utenriksdepartementet i Midtøsten. - Jeg vil gi utenriksministeren det råd å beholde den politiske styringen. Vi vet alle sammen at Terje Rød-Larsen er en ganske ekspansiv fyr. Slik kommenterer Høyre-leder Jan Petersen utnevnelsen av den tidligere planleggingsministeren som rådgiver for Utenriksdepartementet i Midtøsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petersen understreker at det er stor forskjell på den politiske stillingen Rød-Larsen hadde i Jagland-regjeringen og det rådgiver-engasjementet han nå har fått av utenriksminister Knut Vollebæk.

  Høyre-lederen understreker at han ikke ønsker noe yrkesforbud for den tidligere ministeren:

  - Det er først og fremst Vollebæk som må vurdere om Rød-Larsen nå er rett mann på rett plass. Jeg regner med at utenriksministeren vil holde en klar styring på dette, noe han nettopp har indikert ved å være i Midtøsten i disse dager, sier Jan Petersen til NTB.

Uklar gråsone

Høyre-lederen mener det fort kan bli et problem at Terje Rød-Larsen er en så nær medarbeider av tidligere statsminister Thorbjørn Jagland.

  - Terje Rød-Larsen opptrer i den uklare gråsonen mellom politikk og embedsverk, som gjør at han nå må være veldig klar på hvordan han forholder seg til kommandolinjene. Dette illustrerer jo nettopp den debatten som går om embedsverk og partipolitikk, sier Jan Petersen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!