Petersens to valg

Fra sentralt hold i Høyre har Dagbladet fått et innblikk i hvordan ledelsen vurderer argumentene for og mot et regjeringsskifte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Derfor feller Høyre regjeringen:

Høyre har for tida høy selvtillit etter gode meningsmålinger og tilsvarende dårlige for Ap. Den personlige populariteten til Bondevik ser heller ikke ut til å smitte over i økende oppslutning for regjeringspartiene. Hvis Høyre feller regjeringen nå, vil partiet ha god tid til å profilere seg som et godt regjeringsalternativ i 2001.

Hvis Jagland tar over, vil den tradisjonelle motsetningen mellom Ap og Høyre gi partiet ekstra vind i seilene.

Budsjettforliket mellom sentrumsregjeringen og Arbeiderpartiet i fjor høst er for Høyre et demonstrativt brudd og en overtydelig melding fra Bondevik om at et nærmere samarbeid på borgerlig side ikke er ønskelig. Dermed har ikke Høyre noen som helst grunn til å verne Bondevik.

Derfor redder Høyre Bondevik

Ut ifra en tradisjonell politisk tankegang er det vanskelig for et borgerlig parti å felle en borgerlig regjering. Høyre vil få skylden for å gi landet en sosialistisk regjering. I tillegg vil det bli en regjering ledet av en Ap-leder som mange opplever som en langt dårligere statsminister enn Bondevik, og med en svært laber oppslutning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer