FORTVILET: Eieren av Strøm Bar & Cafe, Lars Ludvig Jacobsen, har det siste døgnet sett cafeen sin sakte bli oversvømt. Inne i restauranten står vannet 15 centimeter over gulvet. I utenområdene står vannet til over knehøyde.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
FORTVILET: Eieren av Strøm Bar & Cafe, Lars Ludvig Jacobsen, har det siste døgnet sett cafeen sin sakte bli oversvømt. Inne i restauranten står vannet 15 centimeter over gulvet. I utenområdene står vannet til over knehøyde. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.Vis mer

«Petra» raserte restauranten til Ludvig

- Det er bare kjedelig og trist, sier eieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Hjellevannet i Skien har gått langt over sine bredder. Mens regnet høljer ned i byen, står en frustrert restauranteier og ser på en uteservering som skulle vært full av folk, ikke av vann. «Petra» har fått uante konsekvenser for hans populære uterestaurant.

- Dette er bare trist og kjedelig. Her skulle det vært folk, ikke masse vann, sier Lars Ludvig Jacobsen til Dagbladet. Han er medeier i Strømmen Mat & Bar, og står nå utenfor på parkeringsplassen iført gummistøvler med vann godt opp på leggene.

- Hvis dere skal inn i restauranten, så kommer dere til å få vann langt opp til livet.

Skjedde fort I Skiensvassdraget og Drammensvassdraget vil det ta minst et døgn før fagfolkene tør spå at situasjonen er tilnærmet normal igjen. Folk Dagbladet traff i Skien, trodde det kunne bli ennå verre enn det. 110-sentralen i Skien sier også at de ikke har hørt at vannstanden vil synke med det første.

- I går var det ikke noe vann inne i restauranten, bare utenfor. Men alt skjedde fort i løpet av natt til i dag. Nå er restauranten helt oversvømt. Heldigvis er det ikke så ille inne som ute, men det er bare snakk om tid, sier Jacobsen, som har totalt 15 ansatte ved restauranten.

OVERSVØMT: Inne i restauranten står vannet 15 centimeter over gulvet. Sammen med sine ansatte har Lars Ludvig Jacobsen klart å redde ut det mest verdifulle inventaret. Foto: Privat.
OVERSVØMT: Inne i restauranten står vannet 15 centimeter over gulvet. Sammen med sine ansatte har Lars Ludvig Jacobsen klart å redde ut det mest verdifulle inventaret. Foto: Privat. Vis mer

- Det er mest trist for de ansatte og kundene, sier han, som forteller at restauranten er at de mest populære utestedene i Skien.

Store skader - Bygget og alt inne har fått skader. Vi snakker vel om tap i millionklassen her, sier Jacobsen, som forteller at restauranten heldigvis er forsikret. I går kveld og i natt fikk de også sikret de største verdiene innvendig. Men etter hvert ble vannet så høyt at det bare var å gi opp.

- Søppel og drit fløyt overalt. Det har aldri vært så mye vann her som det er nå. Folk sier at nå som magasinene er fulle, venter man bare på at demningene skal ryke med.

- Kommer det én meter til nå, så er det ikke bare jeg som sliter, sier han.

Høyeste siden 1980-tallet - minst NVE skal oppdatere flomvarselet i formiddag etter å ha studert de siste tallene fra Meteorologisk institutt.

- Bildet er i hovedsak det samme som i går. Det går mot en ny flomtopp i Numedalslågen utpå dagen i dag, men der ser det ut til at situasjonen vil være under kontroll i løpet av ett døgn etter at regnværet har gitt seg, også rundt utløpet i Larvik, sier vakthavende hydrolog Erik Holmqvist i NVE til Dagbladet.

VANN PÅ ALLE KANTER: Det er spådd at flomhøyden ennå ikke er nådd i Skienselva.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VANN PÅ ALLE KANTER: Det er spådd at flomhøyden ennå ikke er nådd i Skienselva. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Det er flere innsjøer som holder igjen vannmengdene i de to vassdragene. Men nå er det ikke mer å gå på. I Skiensvassdraget er det nå høyeste vannstand siden 1980-tallet, og enda lenger tilbake enn det enkelte steder langs vassdraget. Og grunnen er rett og slett helt mettet. Det er ikke plass til en millimeter mer. Ikke noe av regnet som kommer nå, siger ned i grunnen. Alt samler seg over bakken, sier Holmqvist

TØMMER STØVLENE: - Mot naturkreftene er vi maktesløse, sier en av de ansatte på den oversvømte restauranten i Skien. Strøm Bar & Cafe har til sammen 15 ansatte som nå må ta en tur på NAV før utestedet kan åpne igjen.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
TØMMER STØVLENE: - Mot naturkreftene er vi maktesløse, sier en av de ansatte på den oversvømte restauranten i Skien. Strøm Bar & Cafe har til sammen 15 ansatte som nå må ta en tur på NAV før utestedet kan åpne igjen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer