MISTET KLARERING: Petraeus-elskerinne Paula Broadwell har mistet sin sikkerhetsklarering etter at det ble funnet usikret, gradert materiale på hennes PC. Varsleren Jill Kelley får ikke lenger bevege seg fritt på militærbasen hun har vært så sosial i. Foto: Reuters / Afp / NTB scanpix
MISTET KLARERING: Petraeus-elskerinne Paula Broadwell har mistet sin sikkerhetsklarering etter at det ble funnet usikret, gradert materiale på hennes PC. Varsleren Jill Kelley får ikke lenger bevege seg fritt på militærbasen hun har vært så sosial i. Foto: Reuters / Afp / NTB scanpixVis mer

Petraeus-kvinnene strippet for sikkerhetsklarering

Jill «Kardashian» Kelley er kasta ut av militærbasen og Paula Broadwell hadde gradert materiale på privatpc.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): PC-ene til Paula Broadwell, som hadde et forhold til CIA-direktøren general David Petraeus, inneholdt mye gradert materiale som burde vært oppbevart sikrere, ifølge politiet og nasjonale sikkerhetskilder, melder både CNN og Reuters.

Mengden og innholdet i materialet er stort nok til at det vil kreve mer etterforskning. Det samme gjelder hvordan hun fikk tak i det, sier de.

Broadwell, som er oberstløytnant i hæren, har mistet sin sikkerhetsklarering som følge av etterforskningen.

«Tampas Kardashian» Den andre kvinnen i skandalen, Jill Kelley, er blitt nektet adgang til luftforsvarsbasen MacGill i Florida uten følge.  NTB skriver at hun tidligere har hun kunnet gå hvor hun ville på basen på grunn av sin rolle i Tampas sosiale liv.

Jill Kelley blir i militærbasen i Tampa i Florida omtalt som «Tampas Kardashian», som henspeiler til reality-stjerna, modellen og tidvis skuespillerinnen Kim Kardashian, ifølge Los Angeles Times.

Washington Post skriver i dag at hun en forleden dag skal ha følt at en journalist ble for nærgående hennes hjem. Da ringte hun nødtelefon:

- Du vet, eller jeg veit ikke om det du vet, jeg er en honorær general konsul, så jeg har immunitet, så de kan ikke komme på min eiendom. Jeg vet ikke om ønsker at diplomatisk sikkerhet skal bli involvert i dette også, sa Kelley til mottakeren av telefonen, skriver Washington Post.

Kelley er ingen diplomat. Hun har en seremoniell tittel som honorær konsul for Sør Korea. Den har ingen forpliktelser knyttet til seg. Kelleys rolle på militærbasen i Florida har vært at hun har stelt i stand sosiale aktiviteter i leiren. Hun har ikke fått betalt.

Skandalen Kelley var en nær venn av både Petraeus og general John Allen. Kelley var kvinnen som satte skandalen i sving da hun rapporterte om truende og «upassende» e-poster.

Med det snublet nærmest FBI-etterforkserne over CIA-sjef David Petraeus over hans sidesprang med Paula Broadwell, som har skrevet biografien hans.

Øverstekommanderende for amerikanske styrker og ISAF-sjef i Afghanistan, John Allen, er også under etterforskning. Det er han som skal ha sendt «upassende» e-poster til Kelley. Allen er tenkt NATO-toppjobb, men er satt på vent så lenge etterforskningen pågår.

LEGEKONE: Jill Kelley sammen med sin ektemann som er kirurg. Foto: AP / Tampa Bay Magazine / NTB scanpix
LEGEKONE: Jill Kelley sammen med sin ektemann som er kirurg. Foto: AP / Tampa Bay Magazine / NTB scanpix Vis mer