I HØRING: Selv om han nylig er sparket som CIA-sjef, må han stille i høring om et angrep i Libya i fjor likevel. AP / Cliff Owen / NTB sacnpix
I HØRING: Selv om han nylig er sparket som CIA-sjef, må han stille i høring om et angrep i Libya i fjor likevel. AP / Cliff Owen / NTB sacnpixVis mer

Petraeus visste raskt hvem som sto bak i Benghazi

Eks-CIA-sjefen i høring i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere CIA-direktør David Petraeus visste nesten med en gang at det var al-Qaida som sto bak angrepet på det amerikanske konsulatet i Benghazi, melder CNN.

I en høring om Benghazi-angrepet i Kongressens etterretningskomiteer fredag vil Petraeus fortelle det han vet om angrepet og hva CIA visste.

CNN sier at Petraeus straks forsto at det dreide seg om terror, og at det var den al-Qaida-tilknyttede gruppa Ansar al-Sharia som sto bak, men at det også var minst 20 andre etterretningsrapporter som skapte forvirring ved å knytte angrepet til en islamfiendtlig video.

- Disse rapportene viste seg etter hvert ikke å være riktig, men det var først etter at han hadde orientert Kongressen. Alt dette tok det en stund å sortere ut. Det er derfor han vil legge det fram i morgen, sa CNNs Barbara Starr torsdag.

Obama-administrasjonen er blitt kraftig kritisert av Republikanerne for utilstrekkelig sikkerhet ved konsulatet og for å ha gitt skiftende forklaringer om angrepet som kostet ambassadør Chris Stevens og tre andre amerikanere livet.

USAs FN-ambassadør Susan Rice har fått hard kritikk for å ha sagt fem dager etter angrepet at det var spontane demonstrasjoner mot videoen som var bakgrunnen.

Ifølge CNN vil Petraeus si at Rice kan ha fått informasjon fra andre deler av administrasjonen, ikke bare fra etterretningsorganisasjonene.

Det var tvil om Petraeus ville vitne om Benghazi etter at han i forrige uke gikk av på grunn av en utroskapsaffære. Men kongressens medlemmer insisterte på at de ville høre hans versjon. (©NTB)